Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:21 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conu’ Iulian Iancu faţă în faţă cu reacţiunea (Portul Constanţa)

ro

19 Dec, 2016 00:00 1194 Marime text
Noii parlamentari ai Partidului Social Democrat - organizaţia judeţeană Constanţa au avut prima ieşire la rampă la sfârşitul săptămânii trecute. Dincolo de mulţumiri, felicitări şi şampanie, unii dintre ei şi-au făcut cunoscute proiectele dopo alegeri. Este cazul deputatului Iulian Iancu, care, după ce a primit votul constănţenilor, a prezentat o parte dintre primele proiecte pe care intenţionează să le promoveze în Parlament.
 
„În campanie nu am spus nimic despre cele mai importante proiecte pe care noi le vom face la Constanţa. De o lună, ducem negocieri pentru o investiţie de 1,3 miliarde de euro în Portul Constanţa, unde se va realiza cel mai mare hub de servicii petroliere din Marea Neagră, împreună cu Exxon. De asemenea, toate investiţiile pentru conectarea zăcămintelor se fac în judeţul Constanţa, cu bani la bugetul judeţului Constanţa, cu creşterea PIB-ului judeţului Constanţa. Portul rămâne obiectiv strategic. Are două dimensiuni în următorul interval de timp ca perspectivă de dezvoltare. Portul va avea în dezvoltare încă trei moluri. Unul pentru marfă, pentru persoane şi containere. Toate, în perspectiva celor patru ani, cu cuprindere în Master Planul de Transport al României. În Port, prin legea promovată de noi, la care sunt şi eu semnatar, intenţionăm să realizăm transparetizarea serviciilor portuare, de dezvoltare a infrastructurii şi de administrare portuară“, a spus Iulian Iancu.

Deputatul Iulian Iancu are un proiect care vizează şi municipiul Constanţa. „De săptămâna următoare, vom aduce la Constanţa cele mai mari companii. Începem cu General Electric, pentru că reţeaua de termoficare a oraşului este cea mai mare povară financiară a oraşului Constanţa”, a mai spus acesta.
 
Vă reamintim că PSD trimite în Parlament trei senatori - Liviu Tit Brăiloiu, Nicolae Moga şi Ştefan Mihu - şi cinci deputaţi - Iulian Iancu, Mircea Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi Gabriel Vişan. Marţi, Parlamentul se va reuni în prima şedinţă a legislaturii 2016-2020.

Ti-a placut articolul?

Comentarii