Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:46 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Aleşii locali liberali şi-au depus rapoartele de activitate. Care le sunt nemulţumirile (documente)

ro

03 Apr, 2018 00:00 1104 Marime text
Consilierii locali municipali ai Partidului Naţional Liberal şi-au depus rapoartele de activitate pe anul 2017, în conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.
 
Aleşii liberali susţin că au întâmpinat, în anul 2017, mai multe piedici în desfăşurarea activităţii. Mai exact, aceştia pretind că au depus proiecte de hotărâre cărora nu li s-au redactat rapoarte de specialitate din partea direcţiilor Primăriei Constanţa, o parte din solicitări neprimind răspuns nici până în prezent sau nu au primit avize, fiind amânate pe perioadă nedeterminată.
 
Aleşii locali liberali apreciază că legislaţia este facultativă pentru departamentele Primăriei, în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal fiind prezentate adesea proiecte a căror documentaţie a fost transmisă cu mai puţin de 24 de ore înaintea şedinţei.
 
Consilierii locali PNL mai sunt nemulţumiţi şi de modul în care sunt organizate circuitele funcţionale în interiorul Primăriei Constanţa, reclamând faptul că nu există fluenţă şi coerenţă în exercitarea actului administrativ. Aceştia mai spun că nu există un spaţiu destinat desfăşurării activităţii consilierilor locali.
 
Din toate aspectele semnalate de consilieri reiese faptul că Primăria Constanţa este dezorganizată, nu ia în serios activitatea consilierilor locali, implicit a întregului Consiliu Local Municipal, şi, ceea ce este şi mai grav, a dovedit de nenumărate ori că nu ştie şi nici nu are capacitatea să administreze coerent municipiul.
 
„Dacă privim cum arată astăzi oraşul Constanţa, la cârpelile care se fac pe străzi şi printre blocuri, la dezinteresul faţă de spaţiile verzi, faţă de educaţia copiilor, de performanţa sportului, de sănătatea constănţenilor, la degringolada din oraş, la haosul administrativ, înţelegem că reprezentanţii PSD Constanţa aflaţi în exerciţiul mandatului politic şi administrativ au reuşit să-şi atingă, după multe strădanii, limita propriei competenţe. Vedem cum au reuşit să împiedice dezvoltarea economică a municipiului prin menţinerea unui blocaj birocratic. Totodată, prin nereglementare şi depăşiri nejustificate de termene în cazul a zeci, sute de procese inutile, se generează pierderi consistente în bugetul oraşului“, susţine, sintetizând nemulţumirile aleşilor liberali, coordonatorul politic al Organizaţiei Municipale Constanţa a Partidului Naţional Liberal, Septimiu Bourceanu.
 
Acesta este de părere că locuitorii municipiului Constanţa percep administraţia publică ca pe o instituţie profund coruptă, aflată în haos administrativ şi blocată între decizia politică şi ineficienţa administrativă. „Cum să poţi gestiona în mod eficient oraşul Constanţa când nu înţelegi necesităţile de dezvoltare ale oraşului şi dacă nu eşti în stare să organizezi fluxurile şi traseul documentelor în instituţia pe care o conduci? Din păcate, administraţia locală a municipiului Constanţa este blocată în trecut şi fuge de responsabilitatea actului administrativ. Actuala conducere a Primăriei Constanţa ne dovedeşte zilnic că este incapabilă să ofere un viitor stabil oraşului şi cetăţenilor săi“, a conchis Septimiu Bourceanu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza rapoartele de activitate ale consilierilor locali municipali din partea PNL Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii