Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:05 17 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congres USR. Deputatul Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional

ro

14 Aug, 2019 00:00 1142 Marime text

Cinci membri USR s-au înscris în cursa pentru preşedinţia partidului, inclusiv Dan Barna, actualul preşedinte al USR şi candidatul USR PLUS pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Toate cele cinci candidaturi au fost validate de Comisia Electorală.
 
În cursa internă s-au înscris, pe lângă preşedintele în funcţie, Cosette Chichirău, deputat şi preşedinte USR Iaşi, Vişinel Bălan, membru USR Giurgiu, Alexandru Cristian Surcel, preşedinte USR Sector 5, şi Liviu David, membru USR Balş. Fiecare a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declaraţii de avere şi interese, dar şi programul politic şi o declaraţie pe propria răspundere de necolaborare cu Securitatea.
Campania electorală internă durează până pe 31 august.
 
Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, preşedintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie. Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfăşura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfăşoare în intervalul 9-11 septembrie.
 
Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii preşedintelui şi va consemna rezultatul alegerii celorlalţi membri ai structurii centrale de conducere, Biroul Naţional al USR. Potrivit unei modificări aduse Statutului USR, la congresul din 14 septembrie va creşte numărul de membri ai Biroului Naţional, de la 21 la 25, astfel încât să se asigure o mai bună reprezentare a opiniilor în cadrul executivului USR. Din cei 25 de membri ai Biroului Naţional, unul este preşedintele USR, ales de toţi membrii partidului, iar ceilalţi 24 sunt aleşi de Congresul USR, printr-un vot ponderat, adică se iau în calcul rezultatele obţinute de filiale la ultimele alegeri.
 
Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion candidează pentru un post în Biroul Naţional la Congresul din 14 septembrie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii