Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a participat la ceremonialul militar de Ziua Eroilor (galerie foto)

ro

10 May, 2011 01:05 2274 Marime text

cap_3.jpgCu ocazia Zilei Eroilor, ieri, la Monumentul de pe esplanada de la Casa de Cultură, ridicat în memoria ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei în Războiul de Independenţă şi în cel de-al doilea Război Mondial, feţe cunoscute ale Constanţei şi nu numai au adus un omagiu prin depunere de coroane de flori.

Nelipsit de la astfel de evenimente importante, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a preferat să se aşeze în timpul ceremonialului între militari. Alaiului de persoane publice constănţene care au depus coroane i s-a alăturat şi elevi de la Şcoala Spectrum şi de la Şcoala nr. 8 din Constanţa, care au depus şi ei flori la monument.

Dacă până acum Primăria Constanţa era reprezentată ori de Liviu Tramudana ori de Petrică Iordache, şefi la Relaţii Internaţionale în cadrul instituţiei, acum, a depus o coroană de flori la monument un subaltern de-al lor, Marius Gerald, văzut mereu la toate evenimentele organizate de municipalitate. Nici secretara Consiliului Judeţean Constanţa nu a mai venit la ceremonial, din partea autorităţii judeţene fiind prezenţi Radu Babuş - directorul RAEDPP şi Radu Volcinschi - şef al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

depuneri_de_coroane_2.jpgCa niciodată, la ceremonialul de depunere de coroane a fost prezent chiar comisarul-şef Dumitru Catană, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Constanţa. Acesta s-a aşezat, pe parcursul ceremoniei religioase, alături de şeful PDL Constanţa, director în cadrul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Christian Gigi Chiru, care a venit alături de Florian Constantin. Pe lângă cei menţionaţi, au mai fost prezenţi şi Gheorghe Turcu - liderul Asociaţiei Revoluţia din 1989, George Lipoveanu, - liderul UNPR la nivel judeţean, Costică Cojoc - şeful Grupării de Jandarmi Mobile Tomis, colonelul Traian Oprea - prim-adjunct al inspectorului-şef al ISU Dobrogea, comisarul-şef Dumitru Făină Gagoş - şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Aliss Andreescu - inspector-şef ISJ, Mikhail Reva - consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, colonelul în rezervă Remus Macovei - fost membru PDL, prof. univ. dr Victor Ciupină - rectorul Universităţii Ovidius Constanţa, Vasile Hermeneanu - general de brigadă din Ministerul Apărării Naţionale, contraamiral de flotilă dr. Alexandru Mîrşu - comandantul Comandamentului Flotei, Fusun Aramaz - consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, dar şi veterani de război.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a fanfarei militare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii