Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce proiecte legislative a depus USR în 2018 pentru simplificarea interacţiunii cetăţenilor cu administraţia publică

ro

29 Dec, 2018 00:00 992 Marime text
În anul care se apropie de sfârşit, USR a propus proiecte legislative pentru a simplifica interacţiunea cu administraţia publică. Toţi cetăţenii se lovesc de proceduri extrem de birocratice atunci când trebuie să-şi reînnoiască actele de identitate, de aceea USR a propus măsuri pentru a elimina birocraţia care pune oamenii pe drumuri inutil. Soluţiile propuse în 2018 sunt conforme cu nevoile tuturor cetăţenilor şi au menirea de a asigura o mai bună funcţionare a administraţiei, bazată pe transparenţă şi simplificarea procedurilor.
 
Deputaţii USR au depus un pachet de soluţii concrete pentru a elimina birocraţia de care se lovesc cetăţenii români, atât cei din ţară, cât şi cei din diaspora, atunci când sunt nevoiţi să îşi reînnoiască actele de identitate. Votul prin corespondenţă este propunerea legislativă care le dă dreptul românilor cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate şi care nu se pot prezenta la secţia de votare în ziua alegerilor să poată vota prin utilizarea serviciilor poştale. 
 
Tot USR a propus un proiect legislativ care să introducă în Legea Referendumului folosirea Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV). Prin intermediul acestuia, cetăţenii României vor şti că orice referendum naţional se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi nu vor exista fraude. 
 
Senatorii Cristian Ghica au depus anul acesta o iniţiativă legislativă care vizează eliminarea ştampilei din instituţiile publice, îndeosebi din administraţie. Măsura are scopul de a reduce birocraţia, una dintre principalele probleme ale României, şi de a ne alinia la standardele europene. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii