Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminului pentru Vârstnici se extinde sub altă titulatură Primăria a dat curs realizării „Parcului Seniorilor"

ro

12 May, 2011 00:26 1431 Marime text
parcul_seniorilor_Caminul_de_batrani.jpgDupă ce în luna februarie a acestui an, în şedinţa de Consiliu Local, aleşii municipali au supus aprobării realizarea Parcului Seniorilor în Constanţa, care viza de fapt extinderea căminului cu un corp nou, cu nivel de înălţime P+2, în urmă cu două zile a apărut anunţul de licitaţie pentru contractarea de către Primăria Constanţa a serviciului de elaborare a documentaţiei tehnico-economice necesare accesării POR Axa 1, în vederea realizării Studiului de Fezabilitate.

Practic, după ce mai bine de un an Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa a fost în reabilitare, municipalitatea vrea să extindă spaţiul în care locuiesc bătrânii prin construirea unei clădiri alăturate care să aibă funcţiuni de recreare. Fondurile destinate acestei etape a proiectului vin din bugetul local, cu posibilitatea finanţării prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 1, Sprijinirea Dezvoltării Durabile a oraşelor - Poli urbani de creştere. Pentru acest contract, ofertanţii pot să-şi depună ofertele până la data de 23 mai, până la ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi, de la ora 13.00, să aibă loc şedinţa de deschidere a ofertelor.

Pentru această etapă a proiectului, Primăria Constanţa este dispusă să dea maxim 48.387,1 lei fără TVA. Serviciul se va derula în termen de şapte zile calendaristice de la data prevăzută în Ordinul de începere pentru faza Proiect tehnic, documentaţie pentru autorizarea lucrărilor de construire, detalii de execuţie şi caiete de sarcini pentru lucrări, câştigătorul având trei zile calendaristice pentru eventualele completări/modificări solicitate de către beneficiar.

În total, aşa cum au votat consilierii locali în şedinţa din luna februarie, pentru proiect, au fost alocaţi 591.419.000 de lei cu tot cu TVA, din care 505.233.000 de lei cu TVA reprezintă lucrările de construcţie şi modernizare. În motivarea hotărârii de Consiliu Local se precizează faptul că în cadrul celor două etape în care s-a realizat modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice au existat anumite lucrări care nu au fost prioritare şi care au fost lăsate la final. Din această cauză, pentru finalizarea obiectivului, este nevoie de întocmirea unei noi etape, care să cuprindă extinderea căminului cu un corp nou, cu nivel de înălţime P+2, care să aibă funcţiune de spaţiu de depozitare, administrativ, cabinete medicale şi un spaţiu pentru socializare sau desfăşurare a unor festivităţi pentru bătrâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii