Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:40 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Burleanu, un personaj bizar“ Senatorul PSD de Constanţa Ştefan Mihu condamnă lipsa de interes a federaţiei de a revitaliza fotbalul românesc cu ocazia alegerilor de la FRF

ro

26 Apr, 2018 00:00 1290 Marime text
Ieri, în şedinţa Senatului, parlamentarul PSD de Constanţa Ştefan Mihu a prezentat o declaraţie politică despre alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Acesta atrage atenţia asupra circumstanţelor şi mijloacelor prin care au avut loc aceste alegeri.
 
„Recent, au apărut în mass-media o serie de informaţii îngrijorătoare şi dezvăluiri şocante referitoare la maniera cu totul inacceptabilă în care s-au desfăşurat recentele alegeri pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF). După cum este cunoscut, acestea s-au încheiat cu «re-alegerea», în circumstanţe cel puţin «neobişnuite», a fostului preşedinte Răzvan Burleanu - cu utilizarea unor mijloace aflate cel puţin la limita legalităţii şi cu sabotarea / subminarea pe faţă a şanselor posibililor contracandidaţi! Este suficient de menţionat, printre multe altele, faptul că aşa-zisele alegeri «secrete», organizate de acelaşi R. Burleanu, s-au desfăşurat «la vedere», fără cabinele de vot aferente!“
 
Senatorul Mihu subliniază rezultatele slabe înregistrate în mandatul lui Burleanu la conducerea FRF şi condamnă lipsa de interes a federaţiei de a revitaliza fotbalul românesc: „Este important de precizat aici că, în cei patru ani de mandat, R. Burleanu nu a demonstrat nimic, de la recursul la serviciile unui antrenor străin «expirat», la locul cu totul nedemn ocupat de fotbalul românesc în clasamentele FIFA din ultimii ani! În plus, la încheierea «alegerilor», acelaşi R. Burleanu avea tupeul şi neruşinarea să declare, preluând un clişeu expirat, că şi-a «ciuruit» adversarii, nejenându-se deloc că printre aceştia figurau Gheorghe Hagi şi Mircea Lucescu, adevărate glorii ale fotbalului românesc! Vorbim despre un personaj bizar, l-am numit pe R. Burleanu, cocoţat, nu se ştie cum şi de către cine, în fruntea destinelor fotbalului românesc (chestiunea ar putea fi, mă gândesc, un alt motiv serios de investigaţie), care nu are nimic comun cu mişcarea sportivă din ţara noastră, în general, şi cu fotbalul, în mod special, şi care, culmea, are acum pretenţia de a deţine un nou mandat la conducerea FRF, după cel cu totul lamentabil abia încheiat!
 
De altfel, «rezultatele» dezastruoase înregistrate în perioada mandatului Burleanu la conducerea FRF sunt cele mai slabe, fără niciun dubiu, din întreaga istorie a fotbalului românesc! Efectele unei asemenea «realegeri», cu totul discutabile, după cum relatează presa sportivă şi nu numai, vor avea, foarte probabil, în condiţiile incompetenţei crase a acestui personaj si ale absenţei în continuare, din păcate, de rezultate competiţionale semnificative pentru fotbalul nostru, reverberaţii dintre cele mai nefaste pentru fotbalul autohton.
 
Vom avea un interes tot mai scăzut şi reducerea dramatică a numărului de spectatori plătitori la meciurile din ligile naţionale de fotbal, cu consecinţe legate de dispariţia unor echipe cu tradiţie din fotbalul românesc, având în vedere indiferenţa făţişă manifestată de FRF în raport cu acest fenomen. Acest interes tot mai scăzut e dat şi de dezinteresul cvasitotal al FRF privind crearea unor centre de selecţie / pregătire pentru copiii şi tinerii interesaţi să practice fotbalul, schimbul de mâine şi viitorul, dacă vreţi, al acestui frumos şi foarte popular sport!“
 

Mihu solicită o amplă investigaţie referitoare la modul în care s-au desfăşurat alegerile recente la FRF de către o comisie de anchetă

 
În încheierea declaraţiei sale, senatorul constănţean face un apel către comisiile specializate din Parlament, dar şi către Ministerul Tineretului şi Sportului de a iniţia o verificare a activităţii FRF şi a modului în care s-au desfăşurat alegerile recente.
 
„Solicit comisiilor specializate ale Parlamentului României să se autosesizeze şi să iniţieze, cât mai curând posibil, o amplă investigaţie referitoare la modul în care s-au desfăşurat alegerile recente la FRF, precum şi la modul de funcţionare al acestei federaţii. Aşteptăm, în acelaşi timp, ca şi Ministerul Tineretului şi Sporturilor să-şi intre in rol şi să demonstreze că există nu doar pe hârtie!
 
Nu în ultimul rând, consider că se impune examinarea şi reevaluarea, dacă va fi cazul, a actualului cadru legislativ în care îşi desfăşoară activitatea FRF, inclusiv din perspectiva unor eventuale propuneri legislative pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea relevantă a activităţii acestei federaţii, de care depind performanţele într-unul dintre cele mai îndrăgite şi populare discipline sportive din ţara noastră!“, a conchis Mihu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii