Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă (PNL) - „Românii nu se mai simt în siguranţă nici măcar în propria casă“

ro

27 Sep, 2019 00:00 1150 Marime text
În România zilelor noastre, siguranţa cetăţeanului a devenit doar o lozincă golită de orice substanţă. După 3 ani neîntrerupţi de asalt PSD asupra Justiţiei şi legilor penale, timp în care peste 20.000 de infractori periculoşi au fost eliberaţi cu mult înainte de termen, efectele catastrofale se văd zi de zi. Infracţionalitatea a ajuns la cote alarmante, iar românii nu se mai simt în siguranţă nici măcar în propria casă, susţine deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.
 
Parlamentarul apreciază că Partidul Naţional Liberal are soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament, dar majoritatea PSD blochează adoptarea lor în regim de urgenţă, fiind complice la toate actele de violenţă comise de infractorii eliberaţi înainte de termen în baza recursului compensatoriu.
 
Liberalii au depus un set de măsuri, care odată legiferate şi puse în aplicare, spun ei, vor întări instituţiile statului şi vor înăspri lupta contra infracţionalităţii.
 
Iată ce conţine pachetul de lege PNL pentru siguranţa cetăţeanului:
 - Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenţi – proiect de lege depus de #PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaţilor.
- Implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informaţiilor privind dispariţiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgenţă.
- Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viaţă pentru infracţiunile de omor cu violenţă deosebită săvârşite în special asupra femeilor şi copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat.
- Implementarea sistemului de supraveghere cu brăţară electronică pentru condamnaţii eliberaţi condiţionat pentru fapte comise cu violenţă – proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaţilor.
 
„Au trecut 4 luni de la votul românilor la referendum, prin care au cerut întărirea luptei împotriva corupţiei şi a infracţionalităţii şi au spus DA pentru o Justiţie puternică şi independentă, pentru un stat de drept funcţional şi setat pe interesele românilor şi ale ţării”, conchide deputatul Bogdan Huţucă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii