Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă, despre amendamentele aduse la Codul Fiscal

ro

27 Jul, 2017 00:00 2090 Marime text
Un set de amendamente la Codul Fiscal depuse de către preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, au fost admise şi publicate în Monitorul Oficial din data de 24 iunie a.c. Amendamentele ating mai multe zone din fiscalitate, de la impozitul pe venituri şi până la dobândirea calităţii de plătitor de TVA pentru contribuabili.
 
„Este o intrare în normal a sistemului fiscal şi un pas în direcţia corectă pentru un sistem care trebuie să pună contribuabilul pe primul loc. Codul Fiscal avea prevederi referitoare la deductibilitatea serviciilor medicale sub formă de abonament doar la nivelul angajatului, în condiţiile în care, din totalul abonamentelor medicale în România, doar 10% sunt abonamente încheiate şi suportate de angajaţi. Principalul susţinător al pachetelor de profilaxie sunt angajatorii. Vorbim despre o măsură pozitivă, pro-prevenţie medicală, care asigură acordarea deductibilităţii pentru abonamentele medicale suportate de angajatori pentru angajaţii proprii. Sper foarte mult ca această facilitate să atragă cât mai mulţi angajatori şi angajaţi spre sistemul privat de sănătate, cel public ştim bine cum funcţionează“, a explicat vicepreşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor.
 
„În domeniul înregistrării/anulării calităţii de plătitor de TVA a fost eliminată obligaţia persoanei de a justifica «intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitatea economică», organul fiscal fiind obligat să efectueze o «evaluare a riscului fiscal» a activităţii desfăşurate de aceasta. Am făcut un pas înainte, dar mai avem mult de parcurs din acest drum. Spre exemplu, criteriile de analiză de risc prin care este evaluat agentul economic care urmează să primească un cod de TVA nu sunt încă publice, aşa cum am propus eu“, a specificat Bogdan Huţucă, referindu-se la amendamentele aduse la Codul Fiscal.
 
„Cei care au fost nevoiţi să treacă prin procedurile de dobândire sau redobândire a calităţii de plătitor de TVA ştiu foarte bine prin ce au trecut. De ce? Pentru că legea nu oferă predictibilitate şi securitate legislativă. Tocmai acest lucru am încercat să-l corectez prin amendamentele pe care le-am depus la noul Cod Fiscal. Mi se pare absolut normal ca agenţii economici să ştie care sunt motivele pentru care riscă să piardă calitatea de plătitor de TVA, tocmai pentru a preveni eventuale probleme şi pentru a le da libertate de mişcare, pe termen lung“, a explicat acesta.
 
Restul amendamentelor propuse de deputatul PNL şi acceptate de plenul Camerei Deputaţilor clarifică aspecte privind: baza impozabilă a impozitului pe veniturile micro-întreprinderilor, reguli privind asocierile fără personalitate juridică; calculul impozitului pe venit din alte surse sau ajustarea bazei de impozitare a TVA-ului.
 
„Fac un apel la oamenii de afaceri din Constanţa care au nevoie de un sistem predictibil să vină alături de mine şi de PNL pentru două obiective clare: să spunem stop ţopăielilor fiscale în România şi să lucrăm împreună la baza unui sistem fiscal prietenos, modern, pro-creştere, nu pro-birocraţie“, a mai spus preşedintele Filialei PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă. 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii