Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă, deputat PNL Constanța - „Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor"

ro

07 Sep, 2021 00:00 2512 Marime text



⦁ Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, face un apel către partenerii de guvernare de la USR PLUS, să înțeleagă importanța programului „Anghel Saligny”
⦁ Valoarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2021-2028, este de 50.000.000 mii lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale
⦁ Valoarea creditelor de angajament prevăzute în fişa Programului Național de Investiții „Anghel Saligny", anexă la bugetul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, rămasă neutilizată la sfârşitul fiecărui exerciţiu bugetar al anilor 2021-2027



Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, face un apel către partenerii de guvernare de la USR PLUS, să înțeleagă importanța programului „Anghel Saligny”.

„Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor. Aproape jumătate dintre români locuiesc în mediul rural. Din păcate, în ultimii 31 de ani, guvernele României au acordat mult prea puțină atenție acestor comunități.
Guvernul Cîțu și-a asumat investiții majore în aceste comunități, investiții care să asigure un pachet minim de civilizație: gaze naturale, rețea de apă și de canalizare și asfaltarea drumurilor.

O analiză a Ministerului Dezvoltării arată că:

-  57 % din drumurile județene și 80 % din drumuri de țară au nevoie de modernizare
- 29 % din așezări nu au rețea de apă  
- 57 % au nevoie de rețea de ape uzate
- în mai mult de două treimi din așezări, rețeaua de gaze nu este construită

Nu putem face aceste investiții din bani europeni pentru că banii din PNRR merg cu prioritate către programe verzi și către digitalizare. În același timp, fondurile Programul Operațional Regional prin care s-ar putea realizat astfel de finanțări nu vor fi accesibile decât din 2023.

România are un decalaj mare de dezvoltare față celelalte state membre ale UE, care și-au rezolvat astfel de probleme de infrastructură în rural cu decenii în urmă. De aceea, cele mai multe dintre programele europene actuale nu mai abordează astfel de probleme. De aceea, aceste investiții trebuie făcute din fonduri naționale. Implicarea Guvernului este un act de patriotism.

Partenerii noștri de la USR trebuie să înțeleagă că România nu este doar a marilor orașe, ci și a satelor, a micilor localități. Este vorba până la urmă și de democrație și reprezentativitate. Comunitățile locale trebuie să-și vadă apărate și promovate interesele în cadrul coaliției de guvernare.  

Înțeleg că USR se opune acestui program din rațiuni electorale. Motivul este clar: USR nu are primari în mediul rural și se teme probabil că primarii în funcție vor fi apreciați de oameni dacă vor reuși modernizarea și dezvoltarea comunităților pe care le conduc. Păi și atunci ce să facem, dragi colegi de la USR? Să nu mai facem nimic? De asta vă este frică? De dezvoltarea și modernizarea comunităților?", spune președintele PNL Constanța.

Valoarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2021-2028, este de 50.000.000 mii lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.
Valoarea creditelor de angajament prevăzute în fişa Programului Național de Investiții „Anghel Saligny", anexă la bugetul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, rămasă neutilizată la sfârşitul fiecărui exerciţiu bugetar al anilor 2021-2027 se reportează cu ocazia elaborării legilor bugetare anuale şi a rectificărilor bugetare din perioada 2022 – 2028.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" (video+document)

Ce spune Stelian Ion despre decizia premierului Florin Cîțu a decis demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion. Cine va fi interimarul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii