Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:48 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă „Azi am votat pentru decență, transparență, pentru revenirea la normalitate!”

ro

21 Feb, 2017 18:32 1147 Marime text
Bogdan Huţucă, deputat PNL Constanța, a precizat, astăzi, că partidul a făcut toate demersurile parlamentare pentru ca OUG nr.13/2017 să nu fie adoptată.

„Cu câteva săptămâni înainte, Guvernul PSD-ALDE, amețit prea devreme de puterea voturilor primite la alegerile din decembrie 2016, a găsit de cuviință să-și înceapă mandatul la guvernare cu unele «urgențe» care țineau strict de interesele de partid și nu de cele ale cetățenilor sau de cele referitoare la bunul mers al economiei românești și de dezvoltare și consolidare a acesteia.

Astfel, Guvernul Grindeanu a emis într-o noapte de ianuarie OUG nr.13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal și a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, ajungând ca prin acest demers uluitor să înfurie numeroși români care au ieșit să protesteze în foarte multe orașe din țară și din străinătate, împotriva abuzului comis de Guvernul în funcție, abuz care conducea la grave încălcări ale principiilor democrației şi a celor ale statului de drept.

Înțelegând că rolul Opoziției este întâi acela de a semnala și de a sancționa derapajele Puterii, PNL a făcut toate demersurile parlamentare pentru ca această OUG să nu fie adoptată. În primul rând, Grupul parlamentar al PNL din care fac parte a denunțat acest demers inacceptabil și a protestat zilnic în Parlament împotriva acestei așa-zise «greșeli» care nu putea conduce decât la decredibilizarea României în plan internațional. De aceea, PNL a depus imediat o inițiativă legislativă de abrogare a OUG 13/2017, constatând că aceasta nu avea nicidecum rolul de a întări unele valori sociale generale, ci reprezenta doar un abuz de putere care servea exclusiv unor scopuri particulare aflate în prezent în afara cadrului legal”, a declarat Huţucă.

 
Deputatul de Constanța spune că parlamentarii PNL au cerut conducerii celor două Camere ale Parlamentului punerea de urgență pe ordinea de zi, a acestei OUG și respingerea ei împreună cu adoptarea OUG 14/2017.
 

„Mai mult decât atât, parlamentarii PNL au cerut conducerii celor două Camere ale Parlamentului punerea de urgență pe ordinea de zi, întâi în Senat și apoi în Camera Deputaților, a acestei OUG și respingerea ei împreună cu adoptarea OUG 14/2017, pentru a înlătura astfel orice suspiciune că OUG 13 își va putea produce efectele”, a mai precizat deputatul PNL.

De asemenea, deputatul de Constanța spune că PNL a votat pentru adoptarea OUG 14/2017 și respingerea OUG 13/2017. Acesta precizează că a făcut aceste lucruri pentru „decență politică, transparență legislativă și pentru revenirea la normalitate”.
 

Astăzi, sub presiunea străzii și a Opoziției, Coaliția PSD-ALDE a înțeles pentru moment că nu se poate guverna doar pentru interesele și buzunarele proprii și a pus în sfârșit pe ordinea de zi a Camerei Deputaților cele două OUG 13 și 14 pentru a se putea da un vot final, iar PNL a votat PENTRU adoptarea OUG 14/2017 și respingerea OUG 13/2017, adică pentru decență politică, pentru transparență legislativă și pentru revenirea la normalitate!”, a încheiat Huțucă.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii