Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BPN al PNL a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor. Susținerea este condiționată de câteva principii enunțate de liberali

ro

04 Sep, 2023 17:00 1080 Marime text
  • BPN PNL a luat decizia privind condițiile în care se va vota angajarea răspunderii de către guvernul Ciolacu pe măsuri fiscale, a nuanțat liderul PNL Constanța și al Comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor. deputatul Bogdan Huțucă
  • Răspunsul depinde exclusiv de ce va conține actul de angajare a răspunderii”, a mai precizat președintele PNL Constanța
  • Printre condițiile puse de PNL se numără: eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro, plafon pentru taxarea profesiilor liberale și eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%
  • Concomitent liberalii cer un alt pachet prin care să fie susţinute măsuri de investiţii și de creştere economică
 



Biroul Politic al PNL a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale.

„BPN PNL a luat decizia privind condițiile în care se va vota angajarea răspunderii de către guvernul Ciolacu pe măsuri fiscale.
Votul depinde strict de implementarea celor 8 principii, conditionalităti votate în BPN în actul de angajare. Răspunsul depinde exclusiv de ce va conține actul de angajare a răspunderii”, a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă și al Comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Reprezentanții PNL au precizat că sunt câteva elemente fundamentale pe care partidul le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi, mai exact reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale.

PNL continuă să susţină menţinerea cotei unice de impozitare și menţinerea cotei de impozitare la dividende la 8% cere măsuri prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în România.

Concomitent liberalii cer un alt pachet prin care să fie susţinute măsuri de investiţii și de creştere economică.
 
Printre condițiile puse de PNL se numără: eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro, plafon pentru taxarea profesiilor liberale și eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%.
 

Pentru asumare au votat aproximativ 50 de lideri din Biroul Politic Național, au existat însă și voturi împotrivă și abțineri.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Bogdan Huţucă- „Seniorii României merită, în primul rând, respect și solidaritate"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii