Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 10.000 de persoane sunt investigate de autorităţile turce pentru mesajele postate pe reţelele de socializare

ro

24 Dec, 2016 20:06 716 Marime text

Continuă investigaţiile în Turcia! Autoritățile  investighează circa 10.000 de persoane pentru activități de propagandă teroristă sau injurii aduse responsabililor guvernamentali pe rețelele de socializare, la care accesul a fost serios perturbat săptămâna aceasta, a anunțat astăzi Ministerul turc de Interne într-un comunicat citat de AFP şi preluat de Agerpres.

Aceste anchete se înscriu în cadrul "luptei împotriva terorismului, care continuă cu hotărâre peste tot, inclusiv pe rețelele de socializare", se menționează în textul difuzat, care precizează că, dintre cele circa 10.000 de persoane investigate, peste 1.600 au fost plasate în arest preventiv în perioada care a trecut de la lovitura de stat eșuată din luna iulie.

Autoritățile de la Ankara sunt adesea acuzate că restrâng accesul la rețelele de socializare după anumite evenimente, cum ar fi atentatele, invocând prevenirea răspândirii unor informații de natură să "aducă atingere securității Statului", scrie agerpres.ro

La fel s-a întâmplat săptămâna aceasta după asasinarea ambasadorului rus la Ankara și după ce gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a publicat joi o înregistrare video ce arată cum doi soldați turci sunt arși de vii.

Potrivit AFP, în prezent Twitter sau YouTube sunt accesate dificil din Turcia. De asemenea, un organism care supraveghează funcționarea internetului în această țară, Turkey Blocks, a semnalat vineri că se accesează cu greutate și rețelele VPN, folosite de obicei pentru a ocoli restricțiile privind accesul la rețelele de socializare.

În pofida acestor perturbări, înregistrarea difuzată de SI este intens comentată pe rețelele de socializare, informează Agerpres.

Ti-a placut articolul?

Comentarii