Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

ro

08 Jan, 2024 13:30 928 Marime text


Consilierii USR au semnat astăzi convocatorul pentru organizarea unei ședințe extraordinare în care se va decide constituirea Municipiului Constanța ca parte civilă în dosarul DNA în care primarul Vergil Chițac este inculpat pentru fapte de corupție.
 
„Am semnat convocatorul pentru organizarea ședinței extraordinare de Consiliu Local în care se va decide dacă Municipiul Constanța se va constitui ca parte civilă în dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție cu privire la organizarea concursului de bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol, în care Vergil Chițac este cercetat pentru fapte de corupție.
 
Acest demers nu este unul politic, ci unul firesc, care are drept scop sprijinirea Justiției.
 
Deși primarul a îngreunat acest demers prin faptul că timp de 25 de zile a ținut în sertar adresa prin care Consiliul Local era înștiințat că se poate constitui ca parte civilă, am speranța că toți consilierii locali vor face abstracție de culoarea politică și vor înțelege importanța votului dumnealor.
 
Maniera necinstită în care Vergil Chițac a ales să gestioneze aceasta situație a lezat încrederea cetățenilor și a atins onoarea și reputația administrației locale.
 
Drept urmare, îi invit și pe consilierii locali PNL să semneze convocatorul și să voteze în interesul cetățenilor și al Municipiului Constanța, nu al partidului pe care îl reprezintă", a transmis Florin Cocargeanu, liderul consilierilor locali USR Constanța.

Reamintim,
PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, la data de 12.01.2024, ora 12.00.

PSD Constanța propune ca pe ordinea de zi a ședinței extraordinare să se afle două puncte, ambele importante în derularea normală a chestiunilor care țin de procedura constituirii ca parte civilă.

Ordinea de zi:

1. Aprobarea constituirii ca parte civilă a UAT Constanţa cu suma de 1.728.000 lei, în dosarul penal 94/P/2023, conform adresei 4472/04.12.2023 transmise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.

2. Aprobarea formulării şi înregistrării cererii de constituire ca parte civilă a UAT Constanţa, în dosarul penal 94/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, de către departamentul juridic.

Pentru ca ședința să aibă loc era nevoie ca minimum o treime din numărul total de consilieri locali să semneze convocatorul, așa după cum prevede Codul Administrativ.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii