Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile vrajbei noastre Birou interimar, continuitate, identitate sau un nou scandal în PDL Constanţa?!

ro

18 Jun, 2012 01:00 2584 Marime text

BPL-GigiChiruMariaStavrosituonline.jpgBiroul Permanent Local al PDL Constanţa s-a întrunit ieri pentru a analiza modul în care a fost concepută şi implementată strategia de campanie, precum şi rezultatele electorale.

După dezbateri, s-a decis prin vot, în unanimitate, că scorul obţinut impune dizolvarea Biroului Permanent Judeţean şi solicită totodată demisia preşedintelui Organizaţiei Judeţene, Gigi Chiru, pentru procentul dezastruos în alegeri şi pentru încălcarea, în mod repetat, a deciziilor statutare ale Organizaţiei Municipale, construirea şi implementarea unei strategii total diferite de strategia decisă statutar de Organizaţia Municipală PDL Constanţa şi efectuarea unei campanii sub altă siglă decât cea a partidului, asumarea unor poziţii publice în numele organizaţiei. În consecinţă, Biroul Permanent Local a decis convocarea unui Consiliu de Coordonare Local în data de 24.06.2012, ora 10.00, pentru hotărârea celor de mai sus, a precizat printr-un comunicat de presă liderul de la municipiu, deputatul Maria Stavrositu.

Constantin: „Doamna deputat a trecut la forme de atac staliniste"

bpl-ConstantinFlorianonline.jpgPunctul de vedere al organizaţiei municipale pare să nu fie împărtăşite de conducerea de la judeţ. Prim-vicepreşedintele Biroului Permanent Judeţean al PDL, Constantin Florian, este de părere că „este nevoie de o analiză în interiorul partidului şi ea se va face, trebuie văzut unde s-a greşit, e foarte greu să te lupţi cu o echipă sudată în 12 ani". În privinţa dizolvării BPJ şi a demisiei liderului Gigi Chiru, primul vice susţine că „partidul are probleme mult mai importante de rezolvat acum, precum stabilirea unei identităţi şi a unei strategiei pentru alegerile parlamentare şi în niciun caz nu este momentul reglărilor de conturi în stil stalinist", pe care Constantin i le atribuie deputatului Maria Stavrositu. „Doamna deputat a trecut la forme de contraatac dure, probabil pentru a justifica lipsa de implicare în campanie", a conchis Florian Constantin.

Chiru nu comentează aberaţii

În replică, Gigi Chiru a precizat că nu doreşte să comenteze aberaţii şi a adăugat că un for inferior nu are cum să ceară niciodată sancţionarea unui for superior.

Delicoti: „Avem nevoie de un birou interimar, care să-şi asume parlamentarele"

bpl-VasileDelicotionline.jpgUnul dintre primarii PDL care au obţinut un procent covârşitor în alegeri, peste 70%, este de părere că trebuie făcută o analiză atentă şi nu exclude nevoia unui birou interimar care să-şi asume alegerile parlamentare. Vicepreşedintele PDL, Vasile Delicoti, primar la Poarta Albă, susţine că nu îl deranjează nici o eventuală dizolvare a Biroului Permanent Judeţean (BPJ). „Convocarea Consiliului de Coordonare Judeţean este necesară, acesta este forul unde trebuie să analizăm, să luăm o decizie. Personal, n-am nicio problemă să demisionez din BPJ şi să numim o conducere interimară, care să-şi asume alegerile parlamentare, şi abia apoi să desemnăm o nouă conducere, prin alegeri, care să pregătească scrutinul din 2016", spune Delicoti.

În privinţa reacţiei organizaţiei municipale şi a demersului său, Delicoti spune că o decizie luată de Consiliul de Coordonare Local nu va face decât să mandateze preşedintele filialei, respectiv pe deputatul Stavrositu, să-şi motiveze votul de blam în cadrul unui Consiliul de Coordonare Judeţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii