Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Paşca, directorul sportiv al BC Athletic Constanţa, la 70 de ani

ro

27 Feb, 2020 00:00 3931 Marime text

Fostul mare baschetbalist Vasile Paşca, una dintre emblemele constănţene ale sportului sub panou, în prezent director sportiv al echipei masculine din Liga Naţională BC Athletic Constanţa, a împlinit 70 de ani.


Vasile Paşca a făcut istorie cu Farul Constanţa, iar alături de BC Athletic a fost încă de la fondarea acestuia. Clubul constănţean i-a urat la mulţi ani şi l-a citat cu o declaraţie care aminteşte de începuturile sale în baschet: „Cu mai bine de 50 de ani în urmă, primul titlu de campioană la şcoli sportive de elevi îi revenea Constanţei la un turneu final de la Braşov, desfăşurat sub numele de Cupa Carpaţi, antrenor fiind profesorul Alexandru Petrică.


Pe atunci primii 5 jucători erau toţi născuţi în 1950 şi toţi jucau aproape în aceeaşi formaţie şi la lotul naţional de juniori. A fost o generaţie de excepţie foarte bine instruită, formată din Anton Spânu, Rândunel Martinescu, Vasile Răileanu, Dorin Dumitru şi Vasile Paşca“.


Fostul mare baschetbalist s-a numărat printre eroii Farului Constanţa, care, în decembrie anul trecut, au fost onoraţi, în Sala Sporturilor din Constanţa, înainte de partida BC Athletic - CSM Tg. Jiu, într-o gală organizată de Baschet Club Athletic Constanţa, Primăria Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, cu sprijinul partenerilor tradiţionali. Eroii BC Farul au primit trofee fair-play şi tricouri în culorile clubului fanion al litoralului. „Au marcat copilăria părinţilor noştri şi au făcut ca baschetul de la malul mării să strălucească sub numele de Farul Constanţa!“, s-a arătat atunci pe pagina de Facebook a BC Athletic.


În ce priveşte Athletic Neptun Constanţa, echipa a câştigat turneul 3 din Cupa României la baschet masculin 3x3. „Gladiatorii din Tomis“ s-au impus în finală cu CSM Târgu Jiu, 21-12. Adrian Guţoaia, Virgil Stănescu, Adrian Trandafir şi Cezar Bărăgău au încheiat turneul 3 fără înfrângere, trecând în celelalte partide de CSM Mediaş (22-10), Sportul Studenţesc (22-18), SCM U Craiova (22-10) şi BCM Piteşti (22-10) în semifinale. Alături de jucători au fost antrenorul principal Alexandru Olteanu, secundul Vladimir Mihai şi team managerul Andrei Talpeş.


Sursa foto: Facebook (BC Athletic)


Citeşte şi:

„Şi-au pus amprenta în baschetul de la malul mării“ Timpul a fost dat înapoi. Distincţii pentru eroii BC Farul Constanţa (galerie foto)

Vasile Pasca „Sunt salarii uluitoare in baschetul romanesc" (galerie foto - audio)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii