Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baschet. Semifinalele Cupei României „Constanța poate scrie istorie și are nevoie de ajutorul vostru!“

ro

13 Feb, 2023 10:27 1541 Marime text
Alexandru Olteanu

Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește astăzi semifinalele Cupei României la baschet, întrecerea masculină, după programul:

Ora 17.15 -  U-BT Cluj-Napoca - SCM Craiova
Ora 20.00 - CSM Constanța - CSM Oradea.
 
Intrarea la meciuri este liberă.
 
La primul său sezon în Cupa României, CSM Constanța s-a calificat în semifinalele competiției după ce a eliminat una dintre favoritele la trofeu, Rapid București, după două reprize de prelungiri.

Un meci foarte disputat și foarte plăcut pentru public. O sală minunată, aș începe cu acest lucru. Ambele echipe au avut șansa să închidă meciul mai devreme, dar cred că acest double over time a fost corect, până la urmă. În prelungiri, e un hazard. Cum, în alte meciuri, nu am avut claritate, acum am beneficiat de ea, purtați și de acest public minunat. Le mulțumim mult suporterilor, pentru ei e victoria. În semifinale, trebuie să ne găsim energia să ne luăm revanșa sau măcar să facem un meci foarte bun. Cel mai important lucru e, să nu uităm, să facem un baschet foarte frumos și corect, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul CSM Constanța.      

 

Echipa noastră este la 40 de minute de finală! După cel mai dramatic meci din sferturi, am obținut calificarea în careul de ași, acolo unde adversarul este cea mai în formă echipă din România, CSM Oradea.
 
Este incredibil, dar băieții de la malul mării au înscris cele mai multe puncte în a doua repriză de prelungiri (19) în meciul cu Rapid. Mai multe decât în oricare alt sfert din meci. Efortul și motivația echipei a depășit orice urmă de oboseală, iar energia publicului a contribuit la una dintre cele mai frumoase seri de baschet din Constanța. Trupa condusă de Alexandru Olteanu a stabilit noul record de recuperări într-un meci în acest sezon, atât în campionat cât și în Cupă, cu 64. În prima fază a campionatului, Oradea ne-a învins clar în ambele meciuri, dar în partida cu ei din deplasare, am obținut cele mai multe intercepții într-un meci din tot sezonul, 11. Nathan Johnson a fost al doilea cel mai bun marcator al primei zile din Final Eight, cu 26 de puncte, în fața lui fiind chiar un jucător de la Oradea, Mark Ogden, care a reușit 27.
 
Vă așteptăm în număr cât mai mare la Sala Sporturilor pentru a susține echipa orașului, într-unul dintre cele mai importante meciuri din istoria clubului! Constanța poate scrie istorie și are nevoie de ajutorul vostru!, este mesajul CSM Constanța.

 
Cu ocazia competiției de la Constanța, mai mulți foti mari baschetbaliști au fost onorați la Sala Sporturilor „Simona Amânar“, primind placegte omagiale.
 

Moment emoționant organizat de Federația Română de Baschet, cu ocazia turneului Final 8 al Cupei României Linksoft pe parchetul arenei fiind invitate fostele glorii ale baschetului constănțean Virgil Băiceanu, Vasile Pașca și Aristidi Cucoș, alături de alți trei mari baschetbaliști cu «rădăcini» în Constanța, Costel Cernat, Nicu Pîrșu și Mihai Caraion. Directorul CSM Constanta, Andrei Talpeș, si directorul CSU Constanța, Silviu Băiceanu, fostul handbalist al HCM, le-au oferit celor sase «magnifici» plachete omagiale pentru întreaga activitate și pentru contribuția pe care au avut-o la dezvoltarea sportului cu mingea la coș, Băiceanu, Pașca, Cucoș, Pîrșu, Caraion și Cernat fiind declarați «ambasadorii baschetului», se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet.

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet, Federația Română de Baschet)
 
Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii