Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi soţia lui pun capăt căsniciei după 18 ani

ro

03 Aug, 2023 15:13 1583 Marime text
foto: Instagram.com
Prim-ministrul canadian Justin Trudeau și soția sa, Sophie, au anunțat miercuri, 2 august, că se despart.

A fost vorba despre un neașteptat care pare să marcheze sfârșitul mariajului de 18 ani al cuplului
 
„Sophie și cu mine am dori să împărtășim faptul că, după multe conversații semnificative și dificile, am luat decizia de a ne despărți”, a afirmat Trudeau, pe Instagram. 


Cine este Justin Pierre James Trudeau

Justin Pierre James Trudeau (n. 25 decembrie 1971, Ottawa, Ontario, Canada) este un politician canadian, lider al partidului liberal și prim-ministru al Canadei.

Justin Trudeau s-a născut în Ottawa, Ontario, ca primul fiu al premierului Pierre Trudeau și al Margaretei Trudeau (născută Sinclair). 

A fost botezat în Catedrala Notre Dame din Ottawa⁠(en).

Când Justin Trudeau avea vârsta de 12 ani, întreaga familie s-a mutat la Montreal. Acolo a urmat cursurile colegiului Collège Jean-de-Brébeuf⁠(en), cu predare în limba franceză. Ulterior a studiat literatura engleză și științele pedagogice la Universitatea din Columbia Britanică.

Justin Trudeau a fost ales ca membru al Parlamentului Canadei (Member of Parliament of Canada) din partea districtului electoral din Papineau în 2008 și apoi a fost re-ales în 2011 și 2015. În calitate de membru al „cabinetului din umbră”, din partea Partidului Liberal, Trudeau a fost un critic constant al politicii guvernului condus de Stephen Harper.

La 14 aprilie 2013, Trudeau a fost ales lider al Partidului Liberal al Canadei. La alegerile federale canadiene, din 19 octombrie 2015, Justin Trudeau și partidul său au obținut o victorie politică, realizând majoritatea guvernamentală. 

Trudeau și echipa sa a preluat oficiul de prim ministru canadian, la 4 noiembrie 2015, dată la care a primit titlul onorific de The Right Honourable pe viață. Justin Trudeau este cel mai tânăr prim ministru al Canadei și primul ministru canadian fiul al unui fost prim ministru.


Citește și: 

Divorţul părinţilor influenţează greutatea copiilor. Explicația nutriționistului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii