Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sistemul Perfect“, cu Kira Hagi în distribuție, succes la Casa de Cultură „Am avut un spectacol de vis. Mulțumim, Constanța!“ (GALERIE FOTO)

ro

31 Jan, 2024 10:08 1144 Marime text
 
 
Comedia „Sistemul perfect“, un spectacol al Companiei de Teatru Concordia, din a cărei distribuție a făcut parte și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, s-a bucurat de un succes deosebit pe scena Casei de Cultură din Constanța.
 
Toate biletele s-au vândut, astfel că piesa s-a jucat cu casa închisă, spectatorii răsplătind cu aplauze generoase performanțele actoricești.
 

Sold Out! Mulțumim, Constanța! Thank youuuu! Hîristuseri!, a punctat Kira Hagi.

 
Distribuția a fost:

Angèle - Monica Davidescu
Ribadier - Aurelian Temisan
Thommereux - Silviu Biris
Savinet (Sauvignion) - Ovidiu Cuncea
Gusman - Cosmin Vîjeu
Sophie - Kira Hagi.
 

Bineee Constaaaanțaaa!!! Există un SISTEM și e chiar PERFECT. Am avut un spectacol de vis. Și asta se datorează si minunatului public, care a umplut Casa de Cultură. Mulțumim, Constanța! Mulțumim, constănțeni!, a fost mesajul lui Aurelian Temișan.

 
După cum se arată pe site-ul oficial al Companiei de Teatru Concordia, pesa de teatru / comedie „Sistemul Perfect“ este o adaptare după „Sistemul Ribadier“, o savuroasă comedie în trei acte de Georges Feydeau și Maurice Hennequin, interpretată pentru prima dată în noiembrie 1892. Tema principală o reprezintă stratagema unui soț de a scăpa din casa conjugală.

Regretatul nostru artist și regizor Ion Caramitru și-a dorit să regizeze această piesă și ca o coincidență, un alt regizor cu rădăcini aromâne, Toma Enache va pune în scenă piesa autorului, Georges Feydeau, ce este extrem de cunoscut la noi în țară pentru o altă capodoperă «La puce à l'oreille – Puricele în ureche».



Georges Feydeau (1862 - 1921) a fost un dramaturg francez din perioada numită La Belle Époque, cunoscut pentru farsele și vodevilurile sale“, potrivit sursei citate. 

 
Sursa foto: capturi Facebook (Compania de Teatru Concordia)
 
Citește și:


Constanța
Kira Hagi, pe scena Casei de Cultură, în „Sistemul Perfect“. Interes deosebit pentru spectacol (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii