Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:46 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naşa - „Am avut emoţii mai mari ca la concurs” Atleta Andreea Lefcenco şi arbitrul Iulian Barbu au botezat o fetiţă (galerie foto)

ro

29 Oct, 2015 00:00 5484 Marime text


Tânărul cuplu format din Andreea Lefcenco şi Iulian Barbu şi-a făcut o datorie creştinească, cei doi devenindu-i părinţi spirituali, la Constanţa, unei fetiţe care a primit prenumele Adriana Rebeca. Aflată în premieră în postura de naşă, tânăra de 20 de ani, multiplă campioană, s-a confruntat cu mari emoţii.
 
Părinţii fetiţei, Silvia şi Adrian, verişori cu Andreea Lefcenco, au dorit ca atleta şi prietenul ei, arbitrul de fotbal Iulian Barbu, să le boteze comoara, iar cei doi au acceptat cu mare bucurie. Ceremonialul religios s-a desfăşurat la Biserica „Sf. Dumitru“ din Constanţa, iar apoi cei apropiaţi Adrianei Rebeca au marcat botezul, în cerc restrâns, în familie, la restaurantul Rovas din Constanţa, participând în jur de 30 de persoane.

„Care-i stânga?”


„Ne bucurăm foarte mult că am creştinat-o pe Adriana Rebeca. Este o bombonică de fetiţă. Îi urăm să fie sănătoasă şi să aibă noroc în viaţă. A fost o cuminţică la botez. Eu am avut însă mari emoţii. Nici la concursurile internaţionale nu m-am simţit aşa. La un moment dat, la biserică, părintele mi-a spus: «Mută fetiţa pe stânga!», la care eu întrebat care-i stânga. Nu mai ştiam, atât de emoţionată eram“, spune Andreea Lefcenco. Părinţii fetiţei nu au legătură cu sportul, dar sunt mari susţinători ai atletei.

A ratat la mustaţă calificarea în finală la Europene


Iulian Barbu e de o vârstă cu Andreea, iar cei doi, colegi de grupă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, sunt împreună de un an, alcătuind o pereche perfectă. Andreea e atletă la CS Farul Constanţa, unde e pregătită de Cecilia Gevat şi Alin Larion. Tânăra e multiplă campioană naţională şi medaliată la întrecerile interne şi internaţionale, deţinând şi medalia de argint la Campionatul Balcanic. În această vară, atleta a ratat la mustaţă calificarea în finala probei de triplusalt a Campionatului European de tineret de la Tallinn (Estonia). Lefcenco s-a clasat pe locul 13 (din 17) în calificări, iar în ultimul act au acces primele 12 clasate. Mai mult, Andreea a sărit 12,85 m, iar ultima atletă care s-a calificat în finală a avut 12,87 m.

Campion naţional cu Portul Constanţa


Fost fotbalist (juca fundaş central), Iulian Barbu practică arbitrajul de cinci ani, iar din 2013 deţine categoria I. A început fotbalul la clubul Real Constanţa, cu antrenorul George Focan, după care a jucat opt ani la Portul Constanţa, cu care a ieşit campion naţional la juniorii A1 (jucători de până în 19 ani), în 2013, sub comanda antrenorului Gabriel Dinică. În finala de la Buftea, portuarii au dispus la penalty-uri de FC Junior Tg. Mureş. Echipa de start a constănţenilor a fost: Ştefan Bechea - Ferdi Abibula, Iulian Barbu, George Ianuşi, Gabriel Ştefan - Vasile Herghelegiu, Alexandru Talaşman, Andrei Malancă, Ionuţ Gheorghe - Eusebio Gheorghe, Cătălin Popa. Au mai jucat Braşoveanu, Suru şi Ionuţ Ghiţă.
 
Alexandru Talaşman a fost desemnat cel mai bun jucător, iar Ionuţ Ghiţă, cel mai bun portar. Pe parcursul întregului campionat, în afara jucătorilor din finală, Portul a mai mizat pe Mihai Marinescu, Cosmin Vasile, Florin Panait, Cristian Şerban, Adrian Lovin, Claudiu Chiriţă şi Alexandru Matei. Pe lângă Gabriel Dinică, Barbu a mai lucrat la Portul cu antrenorii Gabriel Şimu şi Doru Lupu. Fundaşul a jucat apoi o perioadă şi la juniorii Farului, dar a prins şi doi ani la echipa de seniori a Portului, în Liga a IV-a.     

Ti-a placut articolul?

Comentarii