Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:52 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de la Adrian Minune pentru Cătălin Ion și Alexandru Enea, „băieții cu izoleta“ de la Eforie Sud

ro

13 Apr, 2020 00:00 4586 Marime text

Adrian Minune, celebrul cântăreț de manele, muzică țigănească și muzică lăutărească din România, a avut și el un mesaj pentru Cătălin Ion și Alexandru Enea, cei doi băieți din Eforie Sud, județul Constanța, care au înnebunit Internetul cu cântece lor pamflet la adresa coronavirusului, având un succes nebun în România.
Handbalist la CS Medgidia (liderul seriei B a Diviziei A), Cătălin Ion își zice „Ion Eforie“, iar Alexandru Enea, sudor de meserie, cu o afacere în domeniu la Eforie Sud, este „Pely“. În vreme de coronavirus, pentru a mai descreți frunțile celor aflați acasă, în urma pandemiei, cei doi cântăreți amatori au creat până acum cinci melodii „Izoleta“ și balada„Hai la izolare!“. Dacă primele trei „Izolete“ sunt pe o anumită instrumentație, cea de-a patra e pe ritmurile manelei „Așa sunt zilele mele“ a lui Adrian Minune, versurile vorbind însă de subiectul la ordinea zilei, pandemia de coronavirus. Auzi ce zice:

„Atunci când sunt pe izolare, eu mă umflu cu mâncare, nu mai pot să fac nimic, de virusul ăsta tâmpit. Mi s-a dus și energia, nu dispare pandemia. Că tare rău m-am săturat să stau în casă izolat. Așa sunt zilele mele, nu mai pot să ies la bere, stau în casă plictisit, fir-ai al dracu de Covid! Of, lume rea, blestemată ești! Of, Corona, că ne-mbolnăvești!“.
Filmulețul cu „Izoleta 4“ a fost postat pe contul său de Facebook și de Adrian Minune, cu mesajul „Bravo, băieți!“. În direct la Antena Stars, cei doi prieteni de la Eforie Sud au dezvăluit că i-au scris și ei lui Adrian Minune pe Facebook. „I-am spus că nu suntem cântăreți profesioniști și că sperăm că nu i-am stricat melodia“, a dezvăluit, surâzând, Cătălin Ion. „Bravo, băieți! Super-tare melodia“, „Bine rău!“, „Mor, Doamne!“, „Facem o melodie?“, „Bravo, crimă!“, „Maneaua 2020“, „Bine, băieții!“ sau „Piesa asta este hit!“, au fost câteva dintre aprecierile pe care le-au cules Cătălin și Alexandru pe imaginea clipului postat de Adrian Minune.

„Izoleta 5“ „ține aproape“ de o altă melodie cunoscută, „Ochii tăi“ (LA), iar, pentru a fi cât mai „veridici“,„Ion Eforie“ și „Pely“ cântă dintr-o mașină decapotabilă, ca în videoclipul melodiei originale.
Cei doi au adaptat însă „Ochii tăi“ pentru coronavirus, cu umorul lor nebun, și iată ce a ieșit:
„Ochii tăi îi mai văd acum doar pe telefon
Și când mă plictisesc te sun pe video-call
Îmi amintesc când noi puteam ieși afară
Acum e tare pe urgență națională
Au mai prelungit ăștia cu încă o lună
Și orice stare anunță ei la noi nu-i bună
Stai acasă pe izolare dacă vrei să fii la mare
La mare, la soare, hotelurile sunt goale
Ăștia de stăteau cu chei intră în șomaj și ei
Nopți nedormite din cauza ta
Iar, dacă mai ține o lună, se duce dracu vara!“.


Sursa foto: captură Youtube


Citește și:

„Hai la izolare!“ Balada care a cucerit internetul, născută la Eforie Sud. Doi prieteni au dat lovitura. Unul e handbalist la CS Medgidia (galerie foto + video)

„Ochii tăi îi mai văd acum doar pe telefon!“ Băieții de la Eforie Sud, Cătălin Ion și Alexandru Enea, au scos și „Izoleta 5“ (video)

Ca Sylvester Stallone, în Rocky 4! Handbalistul Cătălin Ion, de la CS Medgidia, inventiv în antrenamentul pe care-l efectuează acasă (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii