Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucător nepereche al FC Farul Ştefan Petcu îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

17 Mar, 2016 00:00 10825 Marime text


Ştefan Petcu, fostul mare jucător al FC Farul, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Mijlocaş de geniu, care încânta tribunele atunci când evolua, Petcu a ajuns la 59 de ani.

În prezent scouter la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, Ştefan Petcu a jucat timp de 12 ani la FC Farul, debutând la echipa mare la 17 ani, după ce începusese fotbalul la clubul constănţean. La Farul a susţinut 214 meciuri (140 în prima ligă, 74 în a doua) şi a înscris de 54 de ori (24-30). Petcu a jucat şi la Steaua, timp de doi ani şi jumătate. Cu echipa bucureşteană a cucerit campionatul şi Cupa României şi a evoluat în Cupa Cupelor, începând în lotul „viteziştilor“ sezonul şi campania 1985/1986, care s-a încheiat prin câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

I s-a decernat Ordinul „Meritul Sportiv“ în clasa a II-a

Ca antrenor, este campion naţional cu juniorii Farului şi multiplu medaliat cu cei ai Farului şi ai Viitorului. A pregătit, ca antrenor principal, şi echipa mare a FC Farul. Pe 18 martie 2008, preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, i-a acordat lui Petcu Ordinul „Meritul Sportiv“ în clasa a II-a, „în semn de apreciere deosebită pentru câştigarea, de către echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a Cupei Campionilor Europeni din anul 1986 de la Sevilla şi pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii