Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:12 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Glorie a FC Farul Fostul portar Dan Ştefănescu împlineşte astăzi 70 de ani (galerie foto)

ro

17 Dec, 2015 00:00 4950 Marime text


Dan Ştefănescu, unul dintre cei mai buni portari din istoria FC Farul, se află la ceas aniversar, joi, 17 decembrie, împlinind vârsta de 70 de ani. Fostul goal-keeper a jucat aproape 13 sezoane la echipa constănţeană, la care, în multe meciuri, a purtat şi banderola de căpitan.


Născut la Câmpulung Muscel, Ştefănescu a venit la Farul în iarna anului 1967, la 21 de ani, de la echipa de ligă a treia Flacăra Roşie Bucureşti. Avea să petreacă la Constanţa 35 de ani! După ce a încheiat activitatea competiţională, s-a dedicat antrenoratului (pregătind mai multe echipe din judeţul Constanţa, precum Şoimii Cernavodă, Medgidia, Chimpex, Voinţa), iar apoi a fost conducător de club, la SNC sau la Petromidia. A jucat alături de mari fotbalişti ai Farului şi a făcut meciuri memorabile în tricoul „alb-albastru“. În prezent, locuieşte în Bucureşti. Absolvent de Educaţie Fizică, fostul fotbalist a fost la Constanţa şi profesor de sport, la şcoala din Ovidiu şi la Liceul „Eminescu“.

„Frate de cruce“ cu Dumitru Antonescu


La Farul, fostul goal-keeper a avut o prietenie strânsă, dar şi în afara terenului, cu o altă legendă, Dumitru Antonescu, cei doi, între care e o diferenţă de vârstă de nouă luni (în favoarea lui Antonescu), fiind buni prieteni şi în prezent. De altfel, Dan Ştefănescu obişnuieşte să spună des că Antonescu e fratele său de cruce.

Are 11 fini la Constanţa


Dan Ştefănescu are 11 fini la Constanţa, printre care şi Minola Popovici şi soţul ei, fina fostului portar fiind corepetitor pe când fiica acestuia, Alice Ştefănescu, făcea gimnastică ritmică la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa. Fata lui Ştefănescu (Alice Vişan, după căsătorie) are două prenume, Alice Rossana, al doilea fiind ales după actriţa italiană Rossana Podesta, a cărei interpretare actoricească din filmul „Elena din Troia“ (1956) le-a plăcut în mod deosebit părinţilor fostei gimnaste.

Alice Rosanna e campioană naţională şi medaliată balcanică


Alice Rosanna a avut rezultate importante în gimnastica ritmică, fiind multiplă campioană naţională (la toate categoriile de vârstă), de mai multe ori medaliată balcanică şi participantă, cu rezultate deosebite, la multe alte întreceri internaţionale. La CSS1, a fost pregătită de Gabriela Păun. Maestru al sportului, Alice Vişan a activat şi în mediul universitar, în calitate de cadru didactic, iar în prezent, conduce la Bucureşti un mare centru cu activităţi sportive pentru adulţi şi copii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu Anghel 18 Dec, 2015 10:51 Un om deosebit. Ma bucur ca aflu ca este bine si sanatos.