Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eu voi fi mâine școlar“ O nouă grupă de „geniali“ și-a luat rămas-bun de la Stenali Center Baby Genius & Genius Children’s Academy (galerie foto)

ro

25 Jun, 2018 00:00 3519 Marime text
Mai puțin timizi decât la prima serbare, dar mai încrezători în ei - pentru că așa s-au dezvoltat la Stenali Center - micuții geniali intră într-o nouă etapă a vieții lor.
 
Dacă au aflat ce îi așteaptă la școală nu se știe, poate doar intuiesc, însă și-au dovedit talentul punând în scenă aspecte ale vieții de școlar. Sceneta a fost un dar pentru părinți, oferit în cadrul serbării de predare a Cheii Succesului.
Tot în cadrul serbării și-au amintit, amuzați, năzdrăvăniile pe care le-au făcut de-a lungul anilor, dar au avut și momente de nostalgie ce au culminat prin cântecul „Copilărie, noi te iubim,/ Mereu copii am vrea să fim!”.
Este perioada în care au fost priviți cu îngăduință... „pentru că sunt încă mici”, s-au ciondănit, dar s-au împăcat imediat, și-au făcut prieteni, s-au ajutat, s-au bucurat de jocurile copilăriei, pentru că în etapa preșcolară, așa cum sugerează și denumirea, responsabilitățile sunt minimale. Așadar, s-au despărțit de a doua casă și de a doua mamă pentru că sunetul clopoțelului îi cheamă...
 
Și pentru că am auzit foarte des cuvântul „încredere”, aveam să aflăm de la Liliana Naclad, managerul „Baby Genius“, cu ce deprinderi trebuie să plece din grădiniță viitorul școlar. „Dacă ne referim la deprinderile motorii, ele se pot forma în mod diferențiat, în funcție de gradul de dezvoltare al fiecărui viitor elev în parte, vârstă/sex. De asemenea, dintre cele cognitive, le putem exemplifica pe acestea: să recunoască anotimpurile după imagini, cifre, sunete, cuvânt, silabă, propoziție etc. Însă o deprindere psiho-socială ce începe să apară de la 3 ani și devine extrem de importantă pentru viitorul adult este ÎNCREDEREA. Ea se structurează acum, în primii ani de școală, și de aceea copiii trebuie încurajați de mici. Ei încep să se îmbrace/încalțe singurei de la vârste foarte fragede. Chiar dacă se îmbracă prost, pentru ei este un gest extrem de măreț și trebuie să capete încredere că au reușit.
Le spun și fetelor de la grupă. Dacă se îmbracă pe dos după ce se trezesc, să le spună că s-au îmbrăcat foarte bine, iar după un timp să le motiveze că trebuie scuturată bluza și să o întoarcă pe față, fără a aduce atingere gestului lor anterior.
 
Cu cât cresc, e necesar să le explicăm care papucel e pentru stângul, care e pentru dreptul, însă niciodată nu trebuie descurajați. Chiar și atunci când îi corectăm, să o facem cu blândețe sau glumind cu ei, în niciun caz nu trebuie bruscați sufletește. Când au predat Cheia Succesului, ea însăși simbol al încrederii în sine, au recitat câteva versuri pe care le-am scris special pentru ei și pe care le vor regăsi, peste ani, pe versoul colajului de fotografii din perioada petrecută împreună. Ele sunt semnul că au pornit pe un drum cu încrederea în ei înșiși și în ceea ce pe noi, ca oameni, ne depășește: puterea de înțelegere, fie că este vorba despre Dumnezeu, Allah sau inteligența materiei”.
 
„... Să știi mereu, că-acolo Sus,/ Încrederea n-are apus/ Iar îngerii te vor veghea,/ Mereu, în toată viața ta!/ Rămâi cu bine, Genial Copil,/ Îți pun în inimă și-n minte/ Un semn, o Cheie, să-ți aduci aminte/ Că-ncrederea îți va deschide/ Tot ce în viață pare ferecat!”
 
Stenali Center este situat pe strada Frunzelor nr. 44, în zona Trocadero - Inel 1, și este foarte accesibil tuturor arterelor din Constanța.
Pentru detalii și pentru a rezerva un loc, puteți apela numerele de telefon 0722.466.200 și 0760.103.506.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii