Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Moment special pentru soții Coculeana și Ioan Oltean, profesori de atletism „Ce frumos au trecut cei 39 de ani!“ (galerie foto)

ro

17 Apr, 2020 00:00 6677 Marime text
Ieri, s-au împlinit 39 de ani de când Coculeana și Ioan Oltean, profesori-antrenori la catedra de atletism a Clubului Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța, au devenit o familie, rostind „Da!“, în anul 1981, în fața ofițerului de Stare Civilă.

„Ce frumos au trecut cei 39 de ani! La mulți ani, Neluță! Amintiri frumoase“, a postat pe Facebook Coculeana Oltean, care, la fel ca soțul ei, continuă să și concureze, în întrecerile rezervate veteranilor. „La mulți ani, frumoasă familie!“, „Dragă Coca, dragă Neluță! În primul rând, vă urez să fiți sănătoși! Să fiți iubiți de frumoasa voastră familie! Vă iubesc și vă respect! La mulți ani, să vă dea Domnul tot ce doriți! Toată stima!“, „La mulți ani sănătoși și fericiți, dragii mei!“, „Fericiți până la adânci bătrâneți!“, „Mulți ani înainte, cu sănătate și armonie!“ sau „Mulți, mulți ani minunați împreună să aveți de acum înainte!“, au fost câteva dintre urările apropiaților.         

A venit la Constanța în 1978


Coculeana este de loc din Piatra Neamț a venit la Constanţa în anul 1978, pentru studiile universitare. La facultate l-a cunoscut pe Ioan Oltean, viitorul soţ. Acesta este din Târnăveni (judeţul Mureş) şi a avut şi el o carieră bogată ca atlet. Concura la 110 m garduri sau 50 m garduri şi e de 14 ori campion naţional, recordman naţional, campion balcanic, participant la Europene şi Mondiale. Ioan Oltean este profesor-antrenor de atletism la CSS1 Constanţa din 2000, până atunci antrenând la CSS Medgidia. 

Pe locul șase la Campionatul Mondial Universitar


În tinereţe, Coculeana concura de regulă la 100 m garduri, la pentatlon şi heptatlon, fiind campioană naţională, campioană balcanică şi deţinătoare de recorduri. A ocupat locul trei la Cupa Europei, locul şase la Campionatul Mondial Universitar şi a participat la Campionatul European de juniori. Coculeana Oltean pregăteşte sportivi la CSS1 Constanţa de șase ani, după ce nouă ani a activat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, iar apoi a fost profesor de educaţie fizică la mai multe licee teoretice din municipiu. La Campionatul Naţional de masters din 2019, de la Bucureşti, Coculeana Oltean a devenit triplă campioană a României, stabilind şi două recorduri naţionale.

Și fiii lor sunt campioni de atletism


Coculeana și Ioan au doi băieţi (Alexandru şi Ionuţ Andrei) şi se bucură de nepoţi. Fiii soţilor Oltean au ieşit şi ei campioni la atletism, iar Alexandru a concurat, cu rezultate deosebite, şi la bob, şi la biatlon.

Sursa foto:Facebook (Coculeana Oltean)

Citește și:

Atletism. Profesori-antrenori la CSS1 Constanţa Soţii Coculeana şi Ioan Oltean au sărbătorit 38 de ani de căsnicie (galerie foto)

Spectacol la Constanţa Actriţa Daniela Bucătaru, „Dochia“ din „Bocitoarele vesele“, este sora antrenoarei de atletism Coculeana Oltean

Coculeana Oltean şi Cleopatra Walder Grigore. Acum şi atunci Campioane în atletism. Fotografie repetată după 45 de ani! (galerie foto)

Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

Atleta Roxana Constantin, de la CSS1 Constanţa, campioană naţională la juniori 3 (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii