Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul Alexandru Buligan, antrenorul de portari al HC Dobrogea Sud Constanța, a împlinit 60 de ani

ro

23 Apr, 2020 00:00 2727 Marime text

Moment aniversar în familia HC Dobrogea Sud Constanța! Antrenorul de portari al trupei de pe litoral, dar și al echipei naționale a României, titratul Alexandru Buligan, și-a serbat ieri ziua de naștere, fostul mare jucător schimbând prefixul, după ce a ajuns la 60 de ani.

„Foarte puțini se pot lăuda cu o asemenea carieră, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Atât la echipe de club, cât și la loturi naționale. Alexandru Buligan e unul dintre acei oameni. Și e unul de-al nostru, iar noi ne mândrim cu asta. La mulți ani sănătoși și glorioși, Sandu!“,a fost mesajul clubului constănțean.

Între 2010 și 2014, Buligan a făcut parte din staff-ul HCM Constanța, iar în vara anului trecut a revenit pe litoral, pentru a pregăti portarii și la HCDS. Alexandru Buligan are 280 de meciuri în poarta Naționalei tricolore. A cucerit medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984. A fost desemnat cel mai bun portar al Mondialului din 1990, unde a câștigat și bronzul. Ca antrenor cu portarii, a câștigat titlul mondial cu Spania în 2005. Înainte de HCDS, Buligan a activat la Naționala Israelului. „Un portar care a scris istorie în handbalul românesc și un antrenor de portari din topul handbalului mondial“, a anunțat HCDS revenirea lui Alexandru Buligan la Constanța.

„Pentru mine, întoarcerea la Constanța e o mare provocare profesională. Îmi doresc să obținem maximum posibil în toate competițiile la care participăm în acest sezon. Fanilor HCD le transmit să fie mereu alături de noi și să știe că întreaga echipă va da totul pentru ei și pentru culorile acestui club“, declara Alexandru Buligan, în urmă cu un an, potrivit site-ului oficial al clubului.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)


Citește și:

Portarii Ionuţ Iancu şi Daniel Vasile, pregătiţi de Alexandru Buligan şi la HC Dobrogea Sud, şi la Naţionala României (galerie foto)

Alexandru Buligan s-a întors la Constanța. Va activa la HC Dobrogea Sud
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii