Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căpitanul echipei naţionale de fotbal pe plajă a României Fotbalistul Ionel Posteucă s-a căsătorit la Constanţa (galerie foto)

ro

20 Aug, 2016 00:00 11436 Marime text


Fotbalistul constănţean Ionel Posteucă s-a căsătorit, luând-o de soţie pe aleasa inimii sale, Alexandra. Cei doi au devenit un cuplu în urmă cu un an, iar acum au făcut cununia civilă, la Constanţa. Ceremonialul religios şi nunta cea mare vor avea loc la anul, pe 9 septembrie.
 
Tânăra pereche a fost cununată de soţii Micu, naşul, Constantin, fiind un vechi prieten de-al fotbalistului. „Am crescut împreună. Ne ştim de mult timp“, spune Ionel. La festivitatea de la Starea Civilă, jucătorului i-au fost alături şi câţiva buni prieteni din fotbal, precum Stere Banoti, Ionuţ Florea, Raj Cărăuleanu sau Viorel Farcaş. La echipa naţională de fotbal pe plajă a României, al cărei căpitan este, Ionel îl are coleg de cameră în cantonamente pe Ionuţ Florea.

Adus la Farul pe timpul lui Petre Grigoraş

La finele acestui an, pe 19 decembrie, Ionel Posteucă va împlini 34 de ani. Are un frate geamăn, Marian, care a jucat şi el fotbal (până acum vreo patru ani) şi care în prezent se află în Belgia. Ionel a început sportul-rege la vârsta de 14 ani. A efectuat un singur antrenament la FC Farul, după care a plecat la clubul Voinţa Constanţa, unde a fost preluat la grupa lui de antrenorul Stere Barbatos. Peste câţiva ani, Ionel (fundaş sau mijlocaş defensiv) avea să promoveze din Divizia D în Divizia C, iar ulterior în Divizia B. Remarcat de FC Farul, jucătorul a fost adus, în ianuarie 2005, de la FC Altay la echipa fanion a fotbalului constănţean, pe timpul antrenorului Petre Grigoraş. Farul juca atunci în prima divizie şi era în plină ascensiune, disputând pe plan intern finala Cupei României. Ulterior, Ionel a jucat şi la alte echipe, precum FC Snagov, Portul Constanţa, CSO Ovidiu, FC Viitorul, din nou la Farul (în liga secundă), Callatis Mangalia sau CS Eforie (în sezonul trecut).

S-a alăturat şi el echipei suporterilor

De asemenea, Ionel a fost selecţionat în echipa naţională de fotbal pe plajă a României, încă de la înfiinţarea acesteia, iar ulterior, după ce fratele său, Marian, s-a lăsat de fotbal, a preluat de la el banderola de căpitan. Din această stagiune, începe o nouă aventură, cu SSC Farul Constanţa, formaţia înfiinţată de suporterii FC Farul. În partida de debut însă, duminică, 21 august, în deplasare cu Sparta Techirghiol, Ionel nu va putea juca, întrucât pleacă la o competiţie la Zalău cu grupa de copii pe care o pregăteşte la Academia Hagi, cea a fotbaliştilor născuţi în anul 2007. „Am discutat cu cei de la SSC Farul şi m-au înţeles”, arată Ionel. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii