Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „lipsă de transparenţă“ Primăria Constanţa nu se dezminte. Blochează în continuare accesul la informaţiile de interes public (document)

ro

11 Jun, 2014 00:00 2850 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.
În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.

Pe data de 5 mai, cotidianul ZIUA de Constanţa a adresat Primăriei municipiului Constanţa o adresă pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public. Am întrebat ce sume a acordat Consiliul Local Municipal Constanţa Arhiepiscopiei Tomisului în anii 2011, 2012, 2013  şi 2014, care a fost destinaţia sumelor repartizate de CLM Constanţa Arhiepiscopiei Tomisului, dar şi căror culte religioase le-a fost acordată finanţarea în aceşti ani. În aceeaşi ordine de idei, am întrebat care a fost destinaţia sumelor repartizate de CLM Constanţa cultelor religioase din judeţul Constanţa. Nu în ultimul rând, am vrut să aflăm cum anume s-a efectuat controlul cheltuirii sumelor în scopul în care acestea au fost alocate.
Primăria Constanţa nu a răspuns în niciun fel la această adresă, deşi intră în categoria instituţiilor publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţii de interes public.

Ti-a placut articolul?

Comentarii