Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii în Galaţi, Brăila şi Constanţa. Cine a fost arestat

ro

02 Apr, 2018 00:00 3251 Marime text
Soluţie neaşteptată pentru procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi în dosarul celor 29 de percheziţii domiciliare efectuate pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa, ocazie cu care s-au ridicat 2,5 kg de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, aproximativ un kilogram de canabis şi suma de 25.000 de lei.
 
Tribunalul Galaţi a admis în parte propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT numai cu privire la inculpaţii Cristi Marius Perju şi Radu Cosmin Cucu şi, în consecinţă, a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pe o durată de 30 de zile fiecare.
 
În continuare, instanţa a respins ca nefondată propunerea formulată de parchet privind arestarea preventivă a inculpaţilor Marian Vasilescu, Aurel Mihăilă, Alexandru Sorin Baciu, Adrian Zidaru, Octavian Sorin Milea, Cristian Relu Straton şi Cristian Muia. Pe cale de consecinţă, magistraţii au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cei şapte inculpaţi de mai sus, pe o durată de 30 de zile fiecare.
 
Cei mai sus precizaţi sunt obligaţi să nu părăsească limitele teritoriale ale României, să se prezinte la organele de urmărire penală, poliţie sau instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice între ei sub nicio formă sau cu martorii audiaţi în cauză, să se prezinte la organele de poliţie de la domiciliu şi să respectul planul de control judiciar încheiat de organele de poliţie, să anunţe orice schimbare de locuinţă sau domiciliu şi să se supună unor măsuri de control şi dezintoxicare periodică. Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Galaţi.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracționale, în mod repetat, inculpaţii au cumpărat, deţinut şi revândut unor consumatori de pe raza judeţului Galaţi, Brăila şi Constanţa diferite cantităţi de substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Galaţi.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii