Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa la suspecţi de trafic cu etnobotanice. Mai mulţi suspecţi au fost arestaţi preventiv

ro

30 Mar, 2018 13:56 3632 Marime text
La data de 29.03.2018, procurorii  DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Perju Cristi Marius, Vasilescu Marian, Mihăilă Aurel, Baciu Alexandru Sorin, Zidaru Adrian, Milea Octavian Sorin Straton Cristian Relu, Muia Cristian şi Cucu Radu Cosmin, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare neautorizată de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive în formă continuată.
 
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat,  inculpaţii au cumpărat, deținut și revândut unor consumatori de pe raza judeţului Galaţi, Brăila şi Constanţa, diferite cantități de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.
 
La data de 29 martie 2018, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Constanţa, ocazie cu care s-au ridicat cantităţile de 2,5, kg de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, aproximativ 1 kg cannabis şi  suma de 25.000 de lei.
 
În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galaţi, precum și jandarmi din cadrul IJJ Galaţi.
 

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție" - au precizat procurorii DIICOT.

Sursa foto: DIICOT Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii