Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viol la Castelu! Presupusul autor, în arest

ro

23 Feb, 2023 15:05 3575 Marime textIndividul de 27 de ani, din com. Castelu, jud. Constanţa, acuzat de comiterea în formă continuată a infracţiunii de viol, rămâne în stare de arest preventiv!
 
Decizia a fost luată de judecătorii de la Judecătoria Medgidia, care au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului.
 
Instanța a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului, până la o nouă verificare, cel târziu la finele lunii aprilie 2023.
 
Judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea inculpatului, prin apărător, privind revocarea sau înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blândă.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că în perioada 2020-2022, inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut raporturi sexuale cu minora (...), în vârstă de aproximativ 11 ani la data consumării infracțiunii, profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința, ca urmare a vârstei fragede.
 
Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și

Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii