Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 17 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie în instanţă pentru fostul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Fusese eliberat din funcţie în cazul poliţistului acuzat de pedofilie

ro

06 Sep, 2018 11:24 11311 Marime text
Tribunalul Bucureşti a soluţionat dosarul în care Bogdan Despescu a chemat în instanţă Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Iată ce a decis instanţa:
 
„Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocate de paratul MAI si respinge actiunea in contradictoriu cu acesta ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. Admite in parte actiunea si obliga paratul IGPR sa emită actele prin care sa recalculeze salariul de bază lunar al reclamantului in care sa includă si sporul de doctorat de 15%, începând cu 29.03.2015 si pana la data de 31.07.2016 si sa plătească reclamantului diferenţele de drepturi salariale dintre sumele primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie si dobanda legala, pană la data plăţii efective si respinge ca prescrise pretentiile reclamantului aferente perioadei 28.07.2010- 29.03.2015. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată in şedinţă publică, astăzi,5.09.2018“.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe rolul Secţiei a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal din Tribunalul Bucureşti a fost înregistrat, la finele lunii martie, dosarul cu numărul unic 10669/3/2018, cu obiect litigiu privind funcţionarii publici (Legea nr.188/1999). În cauză, Bogdan Despescu are calitatea de reclamant, iar Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române sunt pârâţi.
 
Amintim că, la jumătatea lunii ianuarie, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a fost eliberat din funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române, în contextul scandalului sexual în care un poliţist este acuzat de pedofilie.
 
Contactat telefonic de către redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a declarat, în luna aprilie, că procesul anterior menţionat nu are legătură cu eliberarea sa din funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române.
 
„Este vorba despre o serie de drepturi salariale, mai vechi. Nu are nicio legătură cu eliberarea din funcţia de inspector-şef al Poliţiei Române“, a mai completat chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu.
 
Amintim că, după eliberarea sa din funcţia de inspector-şef al IGPR, Bogdan Despescu a fost pus la dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române. Printr-un document oficial remis la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Poliţia Română a informat că „domnul chestor-şef de poliţie Despescu Bogdan îndeplineşte, la Cabinetul inspectorului general, sarcini de asigurare a suportului decizional al conducerii Poliţiei Române, pe probleme de analiză şi planificare strategică, precum şi de fundamentare şi elaborare a proiectelor de acte normative, în legătură cu organizarea şi funcţionarea structurilor de poliţie“.
 
Potrivit CV-ului postat pe site-ul Poliţiei Române, în perioada 8.04.2014 - 19.07.2014, Bogdan Despescu a fost împuternicit inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, iar în perioada 20.07.2014 - 10.12.2015 a fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii