Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicele din Hârșova, contestat de fostul președinte al Judecătoriei Hârșova. Răspunsul Tribunalului Constanța

ro

05 Apr, 2022 00:00 1273 Marime text
Tribunalul Constanța - Secția Contencios administrativ și fiscal
  • Prin Hotărârea 426/2022, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a decis să respingă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de fostul magistrat actual consilier local.
  • Decizia Tribunalului a fost pronunțată de completul CA18 al Secției de contencios administrativ și fiscal prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Raluca Elena Lupu.
  • Hotărârea poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.
 
Tribunalul Constanța a luat o primă decizie în procesul în care fostul magistrat Mariana Pelelungă, fost președinte al Judecătoriei Hârșova, în prezent, consilier local din partea Pro România în Consiliul Local Hârșova, a contestat HCL prin care a fost ales viceprimarul orașului.
 
Prin Hotărârea 426/2022, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a decis să respingă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de fostul magistrat actual consilier local.
 
Decizia Tribunalului a fost pronunțată de completul CA18 al Secției de contencios administrativ și fiscal prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Raluca Elena Lupu și poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul a fost înregistrat pe 10 decembrie 2021 pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a primit indicativul 9221/118/2021.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Portalul instanțelor de judecată, obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ HCL nr. 106/14.09.2021“.
 
Părți sunt Mariana Pelelungă, în calitate de reclamant, Consiliul Local al Orașului Hârșova, în calitate de pârât și, respectiv, Dumitra Stan, în calitate de intervenient.
 
Până la acest moment, nu a fost fixată data primei înfățișări în cauză, dosarul fiind recent înregistrat.
 
Potrivit datelor oficiale, HCL Hârșova nr. 106 din 14 septembrie 2021 face referire la alegerea viceprimarului orașului, funcție în care a fost desemnată Dumitra Stan.
 
Conform HCL contestată acum la Tribunal, Dumitra Stan a primit pentru această funcție votul a nouă consilieri locali, din cei 16 prezenți la ședința respectivă, din totalul de 17 în funcție.
 
Dacă se va declara recurs în cauză, dosarul va fi trimis pe rolul Curții de Apel Constanța, pentru soluționarea căii de atac.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mariana Pelelungă, președintele Judecătoriei Hârșova, s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele României
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii