Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost președinte al Judecătoriei Hârșova, verdict în așteptare la Curtea de Apel

ro

10 Jan, 2023 10:56 1298 Marime text


Fostul magistrat Mariana Pelelungă, fost președinte al Judecătoriei Hârșova, în prezent consilier local Pro România în Consiliul Local Hârșova, așteaptă de la judecătorii Curții de Apel Constanța verdictul în procesul deschis Consiliului Local din care face parte.

Mai exact, fostul magistrat a contestat HCL prin care a fost ales viceprimarul orașului.

Curtea de Apel Constanța a stabilit pronunțarea verdictului pentru săptămâna viitoare, pe data de 16 ianuarie 2023.

Amintim, cazul a ajuns la Curte în urma recursului declarat de Mariana Pelelungă împotriva primei decizii din proces, prin hotărârea Tribunalului Constanța fiind respinsă acțiunea fostului magistrat.
 
Dosarul cu indicativul 9221/118/2021 a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fical a Curții de Apel, părți în cauză fiind Mariana Pelelungă, în calitate de recurent reclamant, CL Hârșova, în calitate de intimat pârât și, respectiv, Dumitra Stan, în calitate de intimat intervenient.
 
Prin Hotărârea 426/2022 din aprilie 2022, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a decis să respingă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de fostul magistrat actual consilier local.

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Portalul instanțelor de judecată, obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ HCL nr. 106/14.09.2021“.
 
HCL Hârșova nr. 106 din 14 septembrie 2021 face referire la alegerea viceprimarului orașului, funcție în care a fost desemnată Dumitra Stan.

Decizia pe care Curtea o va lua în recurs va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii