Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict uluitor în cazul celor doi tineri morţi pe DN 22, zona Palazu Mic Inculpatul, eliberat din arest dintr-o eroare?! (video)

ro

19 Feb, 2019 00:00 2937 Marime text
Tânărul de 22 de ani acuzat de producerea unui accident rutier mortal de pe DN 22, în zona localităţii Palazu Mic (judeţul Constanţa), eveniment rutier în urma căruia doi tineri au decedat, va fi eliberat din arest. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii din Tribunalul Constanţa. Se pare că punerea în libertate a inculpatului se „datorează“ aparent unei erori a oamenilor legii, care ar fi dus dosarul târziu la instanţă. În cauză va fi demarată, potrivit surselor noastre, o cercetare administrativă. Până la noi ordine, tânărul de 22 de ani acuzat de producerea accidentului rutier se va bucura de libertate deplină. Şi asta pentru că el nu are niciun fel de interdicţie.
 
Să recapitulăm! Puţin după jumătatea lunii trecute, tânărul a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism.
 
În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul acuzat de producerea tragediei a fost arestat preventiv pe data de 21 ianuarie.
 
Pe data de 14 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.
 
Pe data de 15 februarie, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.
 
Ieri, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată.
 
Hotărârea Tribunalului Constanţa este definitivă, iar pe cale de consecinţă inculpatul va fi eliberat din arestul preventiv.
 


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii