Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța. În ce stadiu este dosarul (document)

ro

04 Nov, 2021 00:00 2510 Marime text
 
  • Șeful CJ Călărași mai este suspectat că la data de 20 decembrie 2019 ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean Călărași, pentru abuz în serviciu, de fals intelectual în formă continuată și șantaj.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului București, instanță care a constatat competenţa materială şi teritorială a instanţei, legalitatea sesizării cu rechizitoriul, a legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, tribunalul a dispus începerea judecăţii în cauză.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București, un nou termen fiind stabilit pentru mâine, 05 noiembrie 2021.
 
Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean Călărași, este acuzat că în perioada martie – iulie 2019, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de zece angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.
 
Șeful CJ Călărași mai este suspectat că la data de 20 decembrie 2019 ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise, respectiv portalul instanțelor de judecată și DNA
 
Citește și
 
 Șeful DNA Constanța
„Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii