Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Grigorenco, eliberat şi plasat sub control judiciar

ro

06 May, 2017 00:00 3257 Marime text
Condamnat în primă instanţă la pedeapsa de doi ani de închisoare, la care s-a adăugat pedeapsa amenzii, în cuantum de 6.000 de lei, Vasile Grigorenco a fost eliberat din spatele gratiilor. Ieri, Curtea de Apel Constanţa a admis cererea formulată de Grigorenco privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Drept urmare, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Vasile Grigorenco a fost obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliţia Municipiului Constanţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Pe timpul controlului judiciar, Grigorenco va respecta şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza; b) să nu se apropie de persoana vătămată din cauză sau de membrii familiei acesteia, de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; c) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
„Atrage atenţia inculpatului Grigorenco Vasile că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Grigorenco Vasile de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 182/UP/14.11.2016 emis de Judecătoria Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Amintim că Vasile Grigorenco a fost cercetat şi trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, după ce ar fi fost implicat într-un scandal avut la un fast food din oraş. Din primele cercetări, a reieşit că Vasile Grigorenco ar fi înjurat un jandarm prezent la faţa locului pentru a calma spiritele.
 
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care a stabilit faţă de inculpat, pentru infracţiunea de ultraj, pedeapsa amenzii de 6.000 de lei (compusă din 120 de zile amendă x suma de 50 de lei).
 
Totodată, instanţa a constatat că prezenta infracţiune a fost comisă în termenul de încercare de cinci ani al suspendării executării pedepsei sub supraveghere pedepsei rezultante de doi ani de închisoare, stabilită prin sentinţa penală nr. 1551/2012 a Judecătoriei Constanţa, rămasă definitivă la data de 20.11.2013 prin decizia penală nr. 1005/2013 a Curţii de Apel Constanţa.
 
Judecătoria Constanţa a revocat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere ce a fost stabilită prin sentinţa penală nr. 1551/2012 a Judecătoriei Constanţa şi a stabilit în final inculpatului pedeapsa de doi ani de închisoare, la care adaugă pedeapsa amenzii în cuantum de 6.000 de lei (compusă din 120 de zile amendă x suma de 50 de lei), cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 iunie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii