Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinări false la Mangalia, spune Direcția Națională Anticorupție! Ce decizie se așteaptă azi de la Tribunalul Constanța

ro

10 Nov, 2022 00:00 1335 Marime text
Direcția Națională Anticorupție - Foto cu rol ilustrativ
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Magistrații Secției Penale a Tribunalului Constanța sunt așteptați să se pronunțe astăzi, 10 noiembrie 2022, cu privire la măsura preventivă dispusă de procurorii anticorupție din Suceava față de unul dintre suspecții din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
 
Este vorba despre M.C., care, recent, a încheiat cu DNA Suceava un acord de recunoaștere a vinovăției, dosarul fiind trimis pe rolul Tribunalului Constanța, urmând ca judecătorii să analizeze acordul la finele lunii.
 
Amintim, în cazul său, procurorii DNA Suceava au propus o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două acorduri sunt disjunse din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
 
Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc sunt de complicitate la trafic de influență, aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, instigare la fals informatic.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Decizia de astăzi a Secției Penale a Tribunalului va putea fi contestată la instanța superioară, respectiv, Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Hotărârea Tribunalului Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii