Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:56 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr din Constanţa va sta în puşcărie pentru o sticlă de tequila

ro

20 Feb, 2017 00:00 854 Marime text
Un tânăr din Constanţa a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare pentru că a furat dintr-un supermarket o sticlă de tequila, de 0,7 ml, în valoare de 60 de lei.
 
Procurorii au dispus trimiterea în judecată a tânărului pe data de 13 iulie 2016. Vineri seara, după mai multe termene, instanţa a decis: un an şi şase luni de închisoare cu executare.
 
Concret, magistratul învestit cu soluţionarea cazului l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa de şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt în stare de recidivă postcondamnatorie. Cel în cauză nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. În urmă cu doi ani, el a fost condamnat, tot pentru furt, la pedeapsa de doi ani şi şase luni, din care a efectuat un an şi şase luni. Ulterior, inculpatul a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Medgidia, soluţia instanţei rămânând definitivă prin necontestare.
 
Revenind la decizia Judecătoriei Constanţa, instanţa a revocat eliberarea condiţionată dispusă de Judecătoria Medgidia şi a decis ca la pedeapsa şase luni de închisoare să se adauge la restul rămas neexecutat de 364 de zile, inculpatul urmând să execute pedeapsa finală rezultantă de şase luni şi 364 de zile (pedeapsa de executat), cu executare.
 
„Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă, bunul fiind restituit. Dispune restituirea definitivă a sticlei de tequila de 0,7 ml, în valoare de 60,28 de lei, către persoana vătămată (dovadă de restituire bunuri din 26.11.2015). Obligă inculpatul la plata sumei de 1.200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 1.000 de lei pentru faza de urmărire penală)“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii