Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:28 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist rutier din IPJ Constanța a refuzat 300 de lei mită. Prima condamnare

ro

21 May, 2021 15:01 1947 Marime text
 

Tribunalul Constanța a decis azi condamnarea în primă instanță a unui bărbat acuzat de dare de mită.
 
Pe scurt, cel în cauză (Radu G.) este suspectat că, în luna august 2020, a încercat să mituiască un polițist rutier cu suma de 300 de lei.
 
Oficial
 

Condamnă pe inculpat la pedeapsa închisorii de 1 ( unu ) an şi 4 ( patru ) luni pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Stabileşte termen de supraveghere a condamnatului de 2 ani, termen care se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Desemnează organ de supraveghere a condamnatului Serviciul de Probaţiune Constanţa. Dispune ca, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere. - să se prezinte la serviciile de probaţiune la datele fixate de acestea; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, - să comunice schimbarea locului de muncă, - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa sau în cadrul Direcţiei Asistenţă Socială Constanţa – Direcţia sprijin comunitar. Dispune confiscarea sumei de 300 lei, remisă de inculpat.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii