Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un polițist din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită, aproape arestat la domiciliu

ro

13 Nov, 2020 00:00 990 Marime text
  • Agentul face partea din Postul de Poliție Valu lui Train și este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train, acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, ar putea fi pus în libertate!
 
Ieri, judecătorii de la Tribunalul Constanța au înlocuit măsura arestării preventive a inculpatului cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, aceasta urmând a fi verificată cel mai târziu la 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri.
 

Obligații

 
Pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să nu părăsească imobilul în care locuieşte, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi de libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice în mod direct sau indirect cu martorii.
 
„Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Polițistul ar fi primit 6.000 de lei, băuturi alcoolice și produse alimentare

 
Polițistul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța.
 
Omul legii este acuzat că, în perioada mai-septembrie 2019, ar fi pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
 
Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.

 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Citește și
 
Oficial
Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate din Constanța, condamnat cu executare


Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii