Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un judecător de la Curtea de Apel Constanța se pensionează!

ro

29 Oct, 2020 00:00 2298 Marime text
  • Judecătoarea Mariana Bădulescu, din cadrul Secției I Civile a instanței, a cerut eliberarea din funcție, prin pensionare.
  • La finele lunii aprilie 2020, magistratul a primit verdict de necolaborator al Securității, după ce a fost verificat alături de mai mulți colegi din Constanța.


Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în ședința programată să se desfășoare astăzi, 29 octombrie 2020, cererea de eliberare din funcție prin pensionare, formulată de un magistrat constănțean.

Este vorba despre judecătoarea Mariana Bădulescu, din cadrul Curții de Apel Constanța.

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de instanțele constănțene, judecătoarea își desfășoară activitatea în cadrul Secției I civile a Curții de Apel de la malul mării.

La finele lunii aprilie 2020, Mariana Bădulescu a făcut parte dintre magistrații constănțeni verificați la acea dată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

În urma verificărilor, Colegiul CNSAS a infirmat notele de constatare și a dispus, în cazul judecătoarei constănțene, eliberarea unei adeverințe din care să rezulte că aceasta nu a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.

Dacă Secția pentru judecători a CSM va admite în ședința de astăzi cererea judecătoarei, atunci CSM va înainta Președintelui României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare, a magistratului în cauză.



Citește și:

Judecători și procurori din Dobrogea, verificați de CNSAS. Au primit verdicte de necolaborare (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii