Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fals angajat DIICOT, condamnat cu executare la Constanța!

ro

13 Feb, 2023 00:00 9538 Marime text
 
 
 
  • În cauză, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a dispus încuviințarea unor percheziții domiciliare.
  • Fiind puse în executare mandatele de percheziție domiciliară, inculpaţii au fost identificați, la locuințele acestora fiind găsite şi articolele vestimentare pe care le-au purtat la data comiterii faptelor, însă nu au fost găsite bunurile sustrase persoanei vătămate.
 
 
„Ce fumezi? Sunt de la DIICOT, scoate tot ce ai în buzunare!“. Așa a fost abordat un cetățean din Constanța de un individ care s-a recomandat a fi angajat în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
 
Pentru că nu a dat curs imediat la solicitarea falsului angajat DIICOT, victima a fost lovită puternic cu pumnii și picioarele în zona capului și în zona abdominală, după care a fost deposedat prin smulgere de o borsetă, pe care o avea la brâu, și de o pungă aflată în buzunarul pantalonilor, care conținea suma de 800 lei, permis de conducere și carduri, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1200 lei.
 
Cei doi inculpați au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Instanța a admis acțiunea civilă exercitată de partea civilă și a decis obligarea inculpaților, în solidar, la plata sumei de 1.200 lei către aceasta.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Povestea oficială!
 
În fapt, prin actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în seara zilei de 09.06.2022, în jurul orelor 21:20, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe o stradă din municipiul Constanța, prin folosirea fără drept a unei calități oficiale, respectiv lucrător în cadrul DIICOT, după ce i-a cerut acesteia să scoată din buzunare tot ce are, a condus-o forțat de braț câțiva metri, după care, împreună cu un alt inculpat, prin acțiuni conjugate și  prin întrebuințarea de violențe, constând în lovirea cu pumnii și picioarele în zona capului și în zona abdominală, au deposedat-o prin smulgere de o borsetă, pe care o avea la brâu, și de o pungă aflată în buzunarul pantalonilor, care conținea suma de 800 lei, permis de conducere și carduri, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1200 lei.
 
Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că în seara de 09.06.2022, în jurul orelor 21:20, în timp ce se plimba pe o stradă din Constanța a fost acostată din spate de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc care a interacţionat cu aceasta, întrebând-o pe un ton ridicat ,,Ce fumezi? Sunt (...) de la DIICOT, scoate tot ce ai în buzunare.”
 
Conform declaraţiei, persoana vătămată fuma o ţigară din tutun, însă nu s-a pierdut cu firea, cerându-i persoanei respective să îi arate o legitimaţie în acest sens, dar aceasta din urmă a continuat într-un ton ridicat ,,Scoate tot ce ai în buzunare şi pune pe trepte, dacă nu, te iau cu mine şi va fi mai rău.”
 
Întrucât avea dubii cu privire la calitatea respectivei persoane, persoana vătămată nu s-a conformat, însă la scurt timp, a fost lovită cu piciorul în zona capului, respectiv a frunţii, de o a doua persoană de sex bărbătesc necunoscută, care a venit din spatele său, fără să observe când şi-a făcut apariţia.
 
În acel moment, şi prima persoană a început să o lovească cu pumnul şi piciorul în zona coastei, în partea stângă, iar atunci, persoana vătămată în care s-a aplecat în partea opusă, pentru a evita să fie lovită în operaţia aflată în partea dreaptă a abdomenului.
 
Potrivit declarației, persoana vătămată era aplecată cu corpul într-o parte și a simţit cum una dintre persoane, fără să observe care dintre acestea, posibil prima persoană, i-a băgat mâna în buzunarul gecii în care avea cheile, fără să-i sustragă ceva anume. 
 
Despre cel de-al doilea, persoana vătămată crede că i-a băgat mâna în buzunarul din față al pantalonilor, de unde i-a sustras o pungă transparentă autosigilantă, în care avea suma de aproximativ 800 de lei, bancnote de 50 de lei, permisul de conducere, carduri.
 
Conform declaraţiei, suma de bani reprezenta pensia în valoare 1000 lei, din care persoana vătămată cheltuise în zilele anterioare aproximativ 200 de lei.
 
În momentul în care persoana vătămată fost abordată şi lovită de cele două persoane, acesta a observat că prin zonă au trecut două persoane, însă acesta nu a ţipat după ajutor, persoanele respective continuându-şi drumul.
 
În continuare, persoana vătămată a arătat după ce a fost deposedată de bani și acte, autorii au mers normal înspre bulevardul I.C.Brătianu, fără să observe în ce direcţie s-au deplasat, deoarece acesta s-a întors cu corpul în partea opusă, pentru a scoate telefonul mobil din buzunarul interior al gecii şi a sunat la numărul de urgenţă 112.
 
În timp ce vorbea cu dispecerul, persoana vătămată a întors capul în direcţia în care s-au deplasat autorii, ocazie cu care a observat că din zona unui amanet au plecat două autoturisme tip taxi.
 
 Din procesul-verbal de recunoaştere din planşa fotografică reiese că persoana vătămată i-a recunoscut pe autori, precizând că numitul A.A. este cel care în seara zilei de 09.06.2022, a acostat-o din spate pe stradă, s-a prezentat ca fiind lucrător în cadrul DIICOT, iar prin lovire cu pumnii și piciorele în zona capului, a deposedat-o de borsetă, iar despre numitul B.B., a arătat că este cel care  în seara zilei de 09.06.2022, a venit din spate și a lovit-o cu piciorul în zona capului, după care a mai lovit-o cu pumnul în zona abdominală și a deposedat-o de suma de 800 lei, permis de conducere, card Raifeissen, bunuri pe care le avea în buzunarul stâng al pantalonilor.         
 
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a dispus încuviințarea perchezițiilor domiciliare
 
Fiind puse în executare mandatele de percheziție domiciliară, inculpaţii au fost identificați, la locuințele acestora fiind găsite şi articolele vestimentare pe care le-au purtat la data comiterii faptelor, însă nu au fost găsite bunurile sustrase persoanei vătămate.
 
Așa cum arătam și mai sus, cei doi inculpați au trimiși în judecată și recent condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Instanța a admis acțiunea civilă exercitată de partea civilă și a decis obligarea inculpaților, în solidar, la plata sumei de 1.200 lei către aceasta.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii