Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean susține că a primit 12 amenzi Constanța. Sancțiuni după protestele împotriva restricțiilor anti-Covid. Acțiunea se mută în instanță

ro

26 Apr, 2021 00:00 2351 Marime text
  • În ultimele zile au fost înregistrate zeci de dosare ce au ca obiect plângeri contravenționale.

Un constănțean care a participat la manifestații susține pe pagina sa de Facebook că a strâns un total de 12 amenzi, a căror valoare s-ar ridica la 37.000 de lei.


Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, acesta a deschis deja cel puțin trei acțiuni la Judecătoria Constanța, în care contestă amenzi primite de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.


Conform datelor oficiale, este vorba despre cauzele înregistrate sub indicativele 10866/212/2021, 10867/212/2021 și 11014/212/2021, în care Marian Saioc este petent, iar intimat este Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța.


Obiectul dosarelor este reprezentat de plângeri contravenționale împotriva proceselor-verbale prin care a fost sancționat.


În cauze, nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.


Facem precizarea, de asemenea, că acestea nu sunt singurele dosare în care Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost chemat la proces, în urma amenzilor aplicate la protestele de la finele lunii martie 2021.


Pe rolul aceleiași instanțe, în ultimele zile au fost înregistrate zeci de dosare ce au ca obiect plângeri contravenționale.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, despre incidentul de la protestul din această seară

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii