Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Constanța și-a violat fiica majoră. Cinci ani de închisoare și 10.000 de euro daune morale

ro

09 Sep, 2021 00:00 3305 Marime text
 
  • Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.
 
  • Pedeapsa a fost menținută și de Curtea de Apel Constanța.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a unui bărbat, de aproximativ 50 de ani, din municipiu, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru viol.

Victima individului a fost fiica sa majoră.
 
Mai mult, prin decizia de condamnare, bărbatul a fost obligat să achite fiicei 10.000 de euro cu titlu de daune morale.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol, prin rechizitoriul nr. 6696/P/2015 din 12.09.2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Prin Hotarârea nr. 1376, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol.
 
Totodată, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi a decis obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 10.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, prin Hotarârea nr. 651/2021, a respins ca nefondate apelurile declarate atât de inculpat, cât și de partea civilă împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul penal.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța
Soț și soție trimiși în judecată pentru viol! Începe procesul

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii