Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un agent de poliție din Tulcea, lovit în cap cu o rangă. Procesul, amânat la Constanța

ro

03 Apr, 2020 00:00 1530 Marime text

Judecătorii Curții de Apel Constanța au amânat ieri procesul în care un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Măcin, judeţul Tulcea, a fost lovit în cap cu o rangă, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu. Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 23 aprilie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, fapta a avut loc aproape de jumătatea anului 2011. Agentul lovit fusese chemat, alături de un alt coleg, să aplaneze un conflict iscat între mai mulţi indivizi. Poliţiştii i-au somat pe agresori să înceteze, însă, văzând că nu se opresc, au exercitat mai multe focuri de armă în plan vertical. Aceste avertismente nu i-au descurajat pe agresori, care şi-au îndreptat atacurile către persoanele aflate lângă cei doi agenţi de poliţie, în sensul că au aruncat cu obiecte contondente şi pietre în direcţia acestora.
 
La un moment dat, Ionuţ I. a aruncat cu o rangă în direcţia unuia dintre poliţişti, acesta fiind lovit în zona capului, ceea ce i-a determinat căderea la sol, precum şi o scurtă stare de inconştienţă din care şi-a revenit atunci când colegul său i-a venit în ajutor. După căderea la sol a poliţistului, o persoană a strigat „Băi, aţi omorât poliţistul!”, intervenţie care i-a determinat pe agresori să se oprească şi să părăsească în fugă locul faptei.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, fapta a avut loc aproape de jumătatea anului 2011. Anul trecut, Judecătoria Babadag a decis condamnarea celui care l-a lovit pe poliţist la aproape patru ani de închisoare cu executare (pedeapsă rezultată din contopirea altor condamnări anterioare ale inculpatului).
 
Decizia Judecătoriei Babadag a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
De precizat că inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi vătămare corporală gravă.
 
Citeşte şi:
 
„Reacţia organelor de poliţie şi jandarmerie a fost disproporţionată şi incoerentă“
Vasile Grigorenco, trimis în judecată pentru ultraj, a fost achitat


Un deţinut din Penitenciarul Poarta Albă, amendat după ce a ameninţat cu moartea un guardian
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii