Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal într-un dosar al DNA Constanța!

ro

27 Sep, 2022 15:19 1317 Marime text


Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal pornit împotriva unui bărbat trimis în judecată de DNA Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei!
 
Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
 
Instața a admis acţiunea civilă a părţii civile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți şi Intervenţie în Agricultură și l-a obligat pe inculpat la plata sumei de aprox. 39.000 lei către partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți şi Intervenţie în Agricultură reprezentând contravaloarea sprijinului financiar acordat inculpatului în campania 2012, la care se adaugă dobânzile şi penalitățile prevăzute de Codul de procedură fiscală.
 
Tribunalul a menţinut sechestrul asigurator instituit prin ordonanța nr. 264/P/2015 din data de 05.10.2021 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța asupra oricăror bunuri prezente și viitoare care vor exista în patrimoniul inculpatului la momentul aducerii la îndeplinire a măsurii asiguratorii dispuse, până la concurența sumei.

Decizia Tribunalului Tulcea nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Inculpatul este suspectat că, în campania agricolă 2012, cu ocazia completării și depunerii cererii unice de sprijin la APIA Tulcea, cu rea credinţă, inculpatul ar fi făcut declarații inexacte în sensul că ar fi declarat cu rea-credință că deține o anumită suprafață de teren, beneficiind, în mod necuvenit, de sprijinul financiar acordat în sumă de aproape 67.000 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  
 
Tribunalul Constanța a respins azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Valeriu Iorga cu DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii