Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa, veste proastă pentru Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR

ro

26 May, 2018 00:00 1638 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au decis, vineri, menţinerea în stare de detenţie a lui Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, condamnat, aproape de finele anului 2016, la opt ani de închisoare. Decizia este definitivă.
 
În motivarea deciziei, magistraţii Judecătoriei Medgidia arată că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa susţin că Necolaiciuc nu ar fi dat dovezi de îndreptare raportat la cuantumul pedepsei deja executat, la personalitatea condamnatului, precum şi la faptul că mai sunt doi ani până la executarea în integralitate a pedepsei. Mai mult, tot conform DNA, potrivit raportului comisiei, fostul şef al CFR nu a participat la activităţi pentru reeducare. În replică, avocatul lui Mihai Necolaiciuc a susţinut, cu privire la clientul său, că a executat 2/3 din pedeapsă, că a participat la 45 de activităţi şi a solicitat în mai multe rânduri să fie scos la muncă, singurul impediment fiind actele medicale ce atestă imposibilitatea condamnatului de a presta astfel de activităţi.
 
În final, instanţa a apreciat, în acest moment, că nu este oportună şi prudentă acordarea acestui beneficiu deţinutului (al liberării condiţionate), pentru restul de pedeapsă neexecutat.
 
Drept urmare, Judecătoria Medgidia a respins propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privindu-l pe Mihai Necolaiciuc. Instanţa a stabilit termen de reînnoire a cererii după patru luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
Nemulţumit, Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, a atacat decizia Judecătoriei Medgidia la Tribunalul Constanţa. Ieri, Tribunalul Constanţa a menţinut decizia Judecătoriei Medgidia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii