Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:11 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Medgidia, anunţ devastator pentru fostul şef al uneia dintre cele mai mari companii din România

ro

14 May, 2018 00:00 3200 Marime text
Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, condamnat, aproape de finele anului 2016, la opt ani de închisoare, rămâne în spatele gratiilor! Decizia a fost luată de Anca Teodora Chivu, judecător al Judecătoriei Medgidia, şi a fost atacată de Necolaiciuc la Tribunalul Constanţa. Primul termen al contestaţiei a fost stabilit pentru data de 23 mai. Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
În motivarea deciziei Judecătoriei Medgidiei se arată că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat respingerea propunerii de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privindu-l pe Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR.
 
Procurorii DNA Constanţa susţin că Necolaiciuc nu ar fi dat dovezi de îndreptare raportat la cuantumul pedepsei deja executat, la personalitatea condamnatului, precum şi la faptul că mai sunt doi ani până la executarea în integralitate a pedepsei. Mai mult, tot conform DNA, potrivit raportului comisiei, fostul şef al CFR nu a participat la activităţi pentru reeducare. În replică, avocatul lui Mihai Necolaiciuc a susţinut, cu privire la clientul său, că a executat 2/3 din pedeapsă, că a participat la 45 de activităţi şi a solicitat în mai multe rânduri să fie scos la muncă, sigurul impediment fiind actele medicale ce atestă imposibilitatea condamnatului de a presta astfel de activităţi.
 
În final, instanţa a apreciat, în acest moment, că nu este oportună şi prudentă acordarea acestui beneficiu deţinutului (al liberării condiţionate), pentru restul de pedeapsă neexecutat.
 
Drept urmare, Judecătoria Medgidia a respins propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privindu-l pe Mihai Necolaiciuc. Instanţa a stabilit termen de reînnoire a cererii după patru luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.
 
Nemulţumit, Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, a atacat decizia Judecătoriei Medgidia la Tribunalul Constanţa. Primul termen al contestaţiei a fost stabilit pentru data de 23 mai. Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii