Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța Matei Vlad Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, rămâne în stare preventiv! (MINUTĂ)

ro

09 Jan, 2024 13:09 814 Marime text


 
Tribunalul Constanța a decis! Matei Vlad Pascu, din București, trimis în judecată de procurorii din Mangalia pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, rămâne în stare de arest preventiv!
 
Tribunalul a respins cererea lui Matei Vlad Pascu privind revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu.
 
Decizia este definitivă!
 
Amintim că azi, 9 ianuarie 2024,  Matei Vlad Pascu le-a solicitat magistraților din Constanța să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrerii la o facultate.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 425 ind 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunțată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a5 de inculpatul PASCU MATEI VLAD, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024.

  Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Matei Vlad Pascu cere Tribunalului Constanța să fie plasat în arest la domiciliu! Vrea să învețe pentru a se înscrie la facultate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii